Jovanka Broz u komi

Zdravstveno stanje udovice Josipa Broza Tita naglo se pogoršalo juče zbog problema kardio-respiratorne prirode i od juče je na aparatima za vještačko disanje

132 pregleda4 komentar(a)
Jovanka Broz, Foto: Beta/AP
27.09.2013. 07:38h

Stanje Jovanke Broz i jutros je veoma teško. Ona se nalazi u komi i priljučena je na respirator, saznaje B92 u Kliničkom centru Srbije.

Zdravstveno stanje udovice Josipa Broza Tita naglo se pogoršalo juče zbog problema kardio-respiratorne prirode i od juče je na aparatima za vještačko disanje.

Kako B92 saznaje, ljekari ne mogu da daju prognoze, između ostalog jer Jovanka Broz ima 90 godina i u bolnicu je 23. avgusta primljena u teškom stanju.

Titova udovica ima i rak kože, ali ljekari tvrde da taj karcinom za Jovanku ne može da bude fatalan, pišu "Novosti".

U međuvremenu, ljekari su zabranili sve posjete gospođi Broz, jer je Jovankino stanje jako ozbiljno.

Broz je primljena u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije 23. avgusta u teškom stanju i odmah je smještena na intenzivnu negu. Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar rekao je tada novinarima da je Jovanka Broz u polusvjesnom stanju i da reaguje samo na grube nadražaje i da su prve analize ukazivale na početak sepse.

Jovanka Broz rođena je 1924. godine u Lici. 1952. udala se za Tita, sa kojim je živjela do njegove smrti 1980. Živi u Beogradu u skromnim uslovima i dugo je bila bez ikakvih ličnih dokumenata. Izolacija joj je prije 33 godine bila nametnuta, da bi se kasnije u nju sama povukla.

U centar pažnje Jovanka Broz vratila se 2009. kada je javnost saznala da živi u relativnom siromaštvu bez ijednog dokumenta.

Jula 2009. godine ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uručio joj dokumenta - ličnu kartu i pasoš.