Pi Didi na vrhu liste najbogatijih repera

“Vidim da ste napokon naučili da brojite. Hvala bogu”, prokomentarisao je reper, koji se prethodnih godina kotirao slabije

2 komentar(a)
Pi DIdi, Foto: Beta/AP
27.09.2013. 08:08h

Časopis Forbes objavio je listu hip hop muzičara koji su zaradili najviše novca u 2013. godini, a na prvom mjestu našao se rep veteran Pi Didi, sa 50 miliona dolara.

“Vidim da ste napokon naučili da brojite. Hvala bogu”, prokomentarisao je reper, koji se prethodnih godina kotirao slabije, što je po njemu bila greška. Drugi po bogatstvu je Džej Zi sa zarađenih 43 miliona dolara, a prati ga Dr. Dre sa godišnjim prihodom manjim za tri miliona.

Jedina dama na listi, Niki Minaž našla se na četvrtom mjestu sa 29 miliona i to ispred Kanje Vesta, kojem će peto mjesto i 29 miliona dolara teško pasti, s obzirom na to da je prije nekoliko dana u intervjuu za BBC radio 1, samouvjereno izjavio:

“Dotakao sam vrh - kao kreativac i kao selebriti. I na vrhu sam već deset godina. Rep je novi rokenrol. Mi smo nove rok zvijezde, a ja sam najveća od svih, ja sam najveća zvijezda na planeti”.

Na dnu ljestvice našli su se Pitbul sa 11 miliona dolara i njegove kolege Snup Lajon i Eminem sa deset, dok je 50 Cent na 19 mjestu sa svega sedam milona zarade.

U godišnju zaradu nisu uračunati samo prihodi od pjesama, nastupa i albuma, pa je Pi Didi do 50 miliona dolara došao zahvaljujući njegovoj izdavačkoj kući “Bad Boy”, liniji odjeće “Sean John”, agenciji “Blue Flame” i ugovoru sa kompanijom za proizvodnju votke “Diageo's Ciros”.