Djevojčica (5) povrijeđena u udesu u Nikšiću i dalje kritično

Djevojčica je sa teškim prelomima glave, u komi, prevezena u podgorički klinički centar

338 pregleda0 komentar(a)
Nikšić udes, Foto: Darko Bulatović
26.09.2013. 09:35h

Stanje petogodišjnje djevojčice, koja je 25. septembra teško povrijeđena na magistralnom putu Nikšić – Plužine, u mjestu Mokra Njiva i dalje je nepromijenjeno.

Djevojčica je sa teškim prelomima glave, u komi, prevezena u podgorički Klinički centar, dok je njena sestra Dejana Goranović (20) zadobila višestruke prelome ruke i noge.

Prema riječima očevidaca, koji su zahtijevali da ostanu anonimni, do udesa je došlo kada je Dejana, pokušavajući da pretekne crveni citroen dubrovačkih tablica, udarila u kamion nikšićkih tablica koji se kretao iz suprotnog smjera.

Dajana je udesu zadobila višestruke prelome ruke i noge. Prethodno su spasioci prilično dugo kidali olupinu pokušavajući da je izvuku. Golf, kojim je upravljala Goranović, nakon udara u kamion kojim je upravaljao Nikšićanin Zoran Jovović (46), odbio se pravo na crveni citroen, u kojem su bili francuski državljani.

Citroen se tada prevrnuo na stranu, ali su Francuzi iz udesa izašli samo ugruvani. Saobraćaj na tom dijelu magistrale satima je bio zatvoren zbog uviđaja.