Maduro zbog prijetnji smrću ne prisustvuje sjednici UN

On je dodao da su Sjedinjene Američke Države "znale za te provokacije" i da je američki predsjednik Barak Obama planirao da "dozvoli da se dogode ispod njegovog nosa"

0 komentar(a)
Nikolas Maduro, Foto: Reuters
26.09.2013. 09:11h

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro kaže da ne prisustvuje redovnom godišnjem zasijedanju Generalne skupštine UN da bi zaštitio svoj život zbog upućenih prijetnji.

Maduro je rekao da je u Vankuveru, u Kanadi, po povratku iz posjete Kini, dobio obavještajne podatke o "dvije, veoma, ozbiljne provokacije", što je navelo da otkaže planirano putovanje u Njujork.

"Kada sam sletio u Vankuver, procenio sa obavještaje podatke koje smo dobili iz nekoliko izvora. Odlučio sam tada da nastavim (put) nazad u Karakas i otkažem put u Njujork kako bi ostvario ključni cilj - očuvanje sopstvenog fizičkog integriteta, štiteći svoj život", rekao je Maduro lokalnim medijima, prenijele je agencija AFP.

Prema njegovim riječima jedan od navodnih provokacija "bila je planirana protiv njegovog fizičkog integriteta" i druga se odnosila na moguće "nasilje u Njujorku". Maduro je dodao da su Sjedinjene Američke Države "znale za te provokacije" i da je američki predsjednik Barak Obama planirao da "dozvoli da se dogode ispod njegovog nosa".

Zato, kako navodi venecuelanski predsjednik, umesto njega zasijedanju je prisustvovao njegov ministar spoljnih poslova Elias Huau.