Stipanović prvi, Dukić peti

Naš najbolji jedriličar, Novljanin Milivoj Dukić, poslije prva dva dana je bio četvrti, ali ga je nakon finalnih regata pretekao češki reprezentativac Viktor Teplaj

0 komentar(a)
Milivoj Dukić, Foto: Nebojša Mandić
22.09.2013. 19:43h

Aktuelni prvak Evrope i vicešampion svijeta, trenutno vjerovatno najbolji jedriličar na planeti u olimpijskoj klasi laser, Tonči Stipanović pobjednik je Otvorenog prvenstva Crne Gore.

Svoju superiornost hrvatski reprezentativac je dokazao ubjedljivim trijumfom, pobjedivši u sedam od osam regata odvoženih u prethodna tri dana u akvatorijumu Tivatskog zaliva.

Na drugoj poziciji ukupno završio je nosilac srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Londonu, Kipranin Pavlos Kontides, dok je treće mjesto osvojio još jedan Hrvat Filip Jurišić.

Naš najbolji jedriličar, Novljanin Milivoj Dukić, poslije prva dva dana je bio četvrti, ali ga je nakon finalnih regata pretekao češki reprezentativac Viktor Teplaj.

"S obzirom na to da sam jako malo trenirao ove godine i da sam tek sada krenuo sa pripremama, mogu reći da sam zadovoljan. U kakvoj sam formi, vidjelo se posljednjeg dana, kada je bio veoma jak vjetar, duvala je bura nekih 25 čvorova, a ja nisam mogao fizički da izdržim da maksimalno dobro odvozim regatu".

"Ovi momci koji su ovdje nastupili su svjetska top klasa jedrenja i ja sam zadovoljan kako sam se u ovom trenutku nosio i mogu reći da je zaista bitno da se krenulo sa ovakvim radom i da je kod nas organizovano jedno ovako jako takmičenje", kazao je Dukić za “Vijesti” odmah po završetku jučerašnjih trka.

Superiornost u našem jedrenju, Novljani su dokazali najboljim plasmanima u klasama laser 4,7 gdje je ukupno prvo mjesto osvojio Ivan Pušić iz JK Jugole Grakalić Herceg Novi, dok je njegov, a time i Dukićev klupski drug, Todor Tušup osvojio 2. mjesto u klasi laser radial, u kojoj je trijumfovala Hrvatica Sandra Lulić.

Inače, od petka do nedjelje u Tivtu na Otvorenom državnom prvenstvu Crne Gore u pomenute tri klase nastupilo je četrdesetak takmičara iz Hrvatske, Češke, Poljske, Italije, Kipra, Srbije i Crne Gore.