Porodica Lazarević: Ko pravi žrtvu od Miranovića?

"Predrag Lazarević nije kriv ni za glasnu muziku koja je zasmetala Miranovićima, niti se nasilnički ponašao prema porodici Miranović", navodi se u reagovanju

1001 pregleda9 komentar(a)
PredragLazerević, Petar Miranović, Foto: Vesko Belojević
21.09.2013. 19:25h

Porodica Predraga Lazarevića, koji je u noći između 18. i 19. septembra ranjen u centru Podgorice, reagovala je na tekst "Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva".

U tom tekstu, Stanka Miranović, majka Petra, osumnjičenog za pokušaj ubistva Lazarevića, negirala je da je ovaj Lazarevića napao na trotoaru, ističući da se njen sin branio u hodniku njihove kuće.

Reagovanje porodice Lazarević “Vijesti” prenose u cjelini:

“Ko od počionioca krivičnog djela pravi žrtvu, a od žrtve nasilnika. Da li je i ko intervenisao kod sudije Bašovića (Miroslav) da se Petru Miranoviću ne odredi pritvor i ko će našeg sina, koji leži u bolnici, da čuva od ponovnog napada Miranovića. U vašem listu je objavljena izjava porodice Miranović da je naš sin pokušao da provali vrata u kuću Miranovića, kada ga je Petar napao i ubo sa nožem. Radi se o gnusnim lažima, jer je preko 15 svjedoka bilo prisutno navedenom događaju. A svi koji su saslušani u policiji, kao i materijalni tragovi nađeni na licu mjesta, dokazuju da se sve odigralo na ulici. Predrag Lazarević nije kriv ni za glasnu muziku koja je zasmetala Miranovićima, niti se nasilnički ponašao prema porodici Miranović.

Naprotiv, reagovao je da se muzika iz vozila smanji i stiša svađa koja je tim povodom nastupila. Petar Miranović je pušten iz pritvora, nepunih 30 sati nakon izvršenog djela, a istražni sudija nije odredio pritvor. Petar Miranović je i ranije pravio problem našem sinu, ali je na molbu Petrovog oca Braca, naš sin odustao od gonjenja i prijave protiv njega.

Istražne sudije i za lakša djela određuju pritvor, a ne za pokušaj ubistva, pa je neshvatljiva odluka sudije Bašovića da se Petru ne odredi pritvor, već da bude pušten na slobodu. Treba li Petar još nekoga da ubode nožem ili ubije pa da mu se odredi pritvor.

I dok Petar šeta slobodan kroz grad, naš sin leži u bolnici i pitanje je kakve će sve posljedice imati od ranjavanja. Vjerovali smo u institucije sistema i državne organe da će raditi svoj posao odgovorno i vjerovali smo u pravdu, jer, od brige za Predragov život, nismo imali kada da se bavimo novinama i sudom. S druge strane Miranovići su se i te kako bavili raznim načinima da oslobode sina, jer su imali uticaja i na novine da jednostrano izvještavaju i objavljuju samo njihove izjave, kao i uticaj na organe gonjenja, da Petar bude slobodan. Treba li da uzmemo pravdu u svoje ruke”, piše u reagovanju roditelja Predraga Lazarevića.