Marković: Gradite vrtić u Budvi

Naglasio je da je dokumentacija za gradnju vrtića kompletirana, te da nema velikih prepreka za brzu realizaciju ovog izuzetno važnog projekta

1745 pregleda3 komentar(a)
Marković

Potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković (Demokrate) pozdravio je odluku Vlade da obustavi izgradnju vrtića u Baru, te zatražio u ime lokalne uprave da se sredstva utroše za istu namjenu u opštini Budva.

Marković je u pismu premijeru Dušku Markoviću i ministru prosvjete Damiru Šehoviću naveo da Opština Budva već dvije godine bezuspješno Vladi Crne Gore kandiduje projekat izgradnje vrtića u naselju Golubovina u Budvi.

"Kako u proteklom periodu nismo imali razumijevanja od strane Vlade, a činjenica je da je problem prebukiranosti vrtića veliki u opštini Budva, nadam se da će Vlada CG ovaj naš predlog uzeti u razmatranje. Iako smo problem donekle sanirali tokom predhodne godine tako što je opština Budva Ministarstvu prosvjete i JPU 'Ljubica V. Jovanović Maše' donirala 700 kvadrata u TQ Centru čime su djeca dobila novi i adekvatan prostor, problem se može u potpunosti rješiti jedino izgradnjom novog vrtića", istakao je Marković u pismu.

Naglasio je da je dokumentacija za gradnju vrtića kompletirana, te da nema velikih prepreka za brzu realizaciju ovog izuzetno važnog projekta.

"Logično i prirodno da se novac uloži u opštinu sa primorja, koja se graniči sa Barom, ukoliko već nije moguće to realizovati u Baru. Finansijska situacija u opštini Budva je stabilna i povoljna, pa sam slobodan ponuditi i učešće Opštine u realizaciji projekta. Na kraju, želim da, ukoliko ima spremnosti, naglasim da zakonska procedura može biti vrlo brzo i efikasno zaokružena, tako da Opština sa najvećim natalitetom u Crnoj Gori brzo može riješiti jedan veoma opterećujući problem za sledećih više decenija", zaključio je Marković.