Levandovski: Mi i dalje vjerujemo

Nakon remija sa Crnom Gorom u Varšavi (1:1) i pobjede u San Marinu (5:1), Poljaci su četvrti u grupi H sa 13 bodova. Vodeća Engleska ima 16, a Ukrajina i Crna Gora po 15.

3 komentar(a)
Levandovski, Foto: Savo Prelević
13.09.2013. 14:57h

Poljaci nisu digli ruke od plasmana na Mundijal, tvrdi napadač Borusije Dortmund i najveća zvijezda reprezentacije, Robert Levandovski.

Ako Poljska pobijedi Ukrajinu u Kijevu i Englesku u Londonu, može da završi i kao prva na tabeli, iako je trenutno četvrta. Eventualni dobri rezultati Poljaka mogli bi i da značajno pomognu Crnoj Gori.

"Imamo šansu i dalje, ali prvo moramo da pobijedimo Ukrajinu u Kijevu. To će biti veoma teško, jer su Ukrajinci i u Varšavi pokazali koliko su dobar tim. Međutim, ja i dalje vjerujem, iako nas do kraja čekaju dva izuzetno teška meča. Najvažnije je da je i dalje sve u našim rukama", rekao je Levandovski u intervjuu za poljske “Fudbalske vijesti”.

Napadač koji je u remiju protiv Crne Gore (1:1) postigao prvi gol iz igre za reprezentaciju još od Evropskog prvenstva 2012. godine, stao je u odbranu selektora Valdemara Fornalika.

"Samo u Poljskoj može da se dogodi da se traži smjena selektora koji je u četiri dana osvojio četiri boda, igrao neriješeno (Crna Gora) i pobijedio (San Marino). Ja ne odlučujem ko je selektor, ali znam da trenerski rad sporije donosi rezultate, obično je to na duže staze. Fornalik se ne plaši da pruži šansu mlađim igračima i zadovoljstvo je sarađivati s njim", kazao je popularni Levi.

Levandovski je odgovorio na prozivke da jedini od reprezentativaca Poljske protiv Crne Gore nije pjevao himnu.

"Više volim da se fokusiram na utakmicu. Ako nisam pjevao glasno, to ne znači da je nisam pjevao. Ali, dežurni kritičari će uvijek pronaći nešto što im smeta. Kada se svira poljska himna, još u gradu u kojem sam rođen, ja osjećam nevjerovatan ponos".

Jedan od najboljih evropskih napadača je, za kraj, objasnio radovanje nakon gola protiv Crne Gore, kada je stavio ruke na uši kao da je želio da poruči navijačima - “da vas sada čujem”.

"Ne, to nije bilo namijenjeno navijačima. To je bilo za one “kritičare” koji sav moj učinak u reprezentaciji mjere po tome koliko je puta lopta završila u mreži. Bilo je to namijenjeno njima, a ne fanovima", zaključio je Levandovski.

Nakon remija sa Crnom Gorom u Varšavi (1:1) i pobjede u San Marinu (5:1), Poljaci su četvrti u grupi H sa 13 bodova. Vodeća Engleska ima 16, a Ukrajina i Crna Gora po 15.