Juniori savladali Španiju, u polufinalu protiv Italije

Timu Mirka Vičevića je ovo četvrta pobjeda na turniru u isto toliko utakmica, nakon što je u grupi trijumfovao protiv Ukrajine, Rumunije i Grčke

6 komentar(a)
12.09.2013. 18:42h

Juniorska vaterpolo reprezentacija sigurno grabi ka medalji na Evropskom prvenstvu na Malti.

"Ajkulice" su u četvrtfinalu savladale Španiju rezultatom 9:7 i sjutra od 17 časova će protiv Italije igrati za plasman u finale.

Timu Mirka Vičevića je ovo četvrta pobjeda na turniru u isto toliko utakmica, nakon što je u grupi trijumfovao protiv Ukrajine, Rumunije i Grčke. Italijani su, s druge strane, do polufinala stigli pobjedom protiv Rusije (8:6).

Protiv Italije su Stefan Pješivac, Dimitrije Kriještorac i Aleksa Ukropina postigli po dva gola, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Bogdan Đurđić, Petar Ćetković i Danilo Adžić.

"Definitivno idemo na najjačeg protivnika u polufinalu, što sam i kazao prije odlaska na Evropsko prvenstvo. Mislim da imamo mogućnosti i kapaciteta da u taj meč uđemo jako i da na kraju izvučemo odličan rezultat. Najviše smo sparingovali sa Italijom tokom priprema, tako da smo dobro upoznati sa njihovim kvalitetima. Biće prava šahovska utakmica, ne očekujem veliku razliku ni u jednom segmentu igre. Mi ćemo uraditi sve da neutrališemo njihovu brzu igru, jer imaju jak kontranapad. Ako uspijemo da u početku meča to svedemo na minimum, mislim da imamo šanse da u finišu duela dođemo do pobjede", rekao je Vičević.

Drugi polufinalni par čine Srbija (savladala Tursku sa 10:3) i Mađarska koja je bila bolja od Hrvatske rezultatom 13:12.