Vlaisavljević: Pas igrom do pobjede

"Očekivanja javnosti neće imati negativan uticaj na igrače, jer oni najbolje znaju koje su njihove ambicije", rekao je Vlaisavljević

69 pregleda8 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Arhiva "Vijesti"
09.09.2013. 13:08h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore pokušaće pas igrom da pobijedi Rumuniju u kvalifikacionoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo (EP), kazao je selektor Dušan Vlaisavljević.

Crna Gora i Rumunija odigraće sjutra pod Goricom utakmicu drugog kola šeste kvalifikacione grupe za odlazak na Evropsko prvenstvo (U21 EP), koje će 2015. godine biti održano u Češkoj.

"Rumunija je u ovom uzrastu uvijek u vrhu evropskog fubala, ali trenutno su u krizi pa su promijenili selektora. Favoriti smo zbog činjenice da igramo na svom terenu, a do pobjede ćemo pokušati da dođemo prepoznatljivom pas igrom", rekao je Vlaisavljević na konferenciji za novinare.

On je kazao da velika očekivanja javnosti neće negativno uticati na igrače.

"Očekivanja javnosti neće imati negativan uticaj na igrače, jer oni najbolje znaju koje su njihove ambicije i riješeni su da dobrim igrama i rezultatima ostvare zajednički cilj", rekao je Vlaisavljević.

On je kazao da postoji par dilema oko sastava za sjutrašnju utakmicu, ali da je tim uglavnom poznat.

"Imam kvalitetne igrače na raspolaganju, samim tim i par dilema oko sastava, ali u pitanju su nijanse, jer ova generacija već godinu dana igra zajedno", rekao je Vlaisavljević.

On je kazao da je neizvjestan nastup napadača Zete Aleksandra Boljevića, koji se povrijedio na treningu.

"Boljević je osjetio bol na treningu, pratićemo situaciju sa povredom, pa ću odluku o njegovom eventualnom nastupu donijeti uoči utakmice", rekao je Vlaisavljević.

Defanzivac crnogorske reprezentacije Ermin Alić kazao je da je snažan kolektiv najveća prednost izabranika Dušana Vlaisavljevića u odnosu na Rumuniju.

"Imamo dosta kvalitetnih igrača, od kojih neki igraju i u seniorskoj reprezentaciji, dugo smo na okupu,pa sam uvjeren u dobar rezultat", kazao je defanzivac španskog Viljareala.

Utakmica na stadionu pod Goricom igra se sjutra u 20 sati i 30 minuta, a sudiće je belgijski arbitar Aleksandar Buko.

U prvoj utakmici šeste kvalifikacione grupe večeras će igrati reprezentacije Republike Irske i Njemačke.

Crnogorska reprezentacija je u prvom kolu na svom terenu slavila protiv Farskih ostrva 3:0, a u narednom kolu, koje je na programu 11. Oktobra, gostovaće selekciji Njemačke.

Nakon završetka grupne faze deset prvoplasiranih i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije izboriće plasman u plej of, nakon čega će žrijebom biti određeno sedam parova.