Podgorica: Uprkos nižoj cijeni autobuske karte, divlji taksisti i dalje zarađuju

Ako neko procijeni da mu se isplati da nelegalno prevozi putnike, kazna je 150 eura i oduzimanje vozila na 30 dana...

63 pregleda0 komentar(a)
02.09.2013. 19:05h

Divlji taksisti na raznim mjestima vrebaju putnike. Stoga su u podgoričkoj komunalnoj policiji odlučili da tome stanu nakraj.

Na kolegijumu komunalne policije, prema riječima načelnika Gorana Jankovića, donesena je odluka o represivnim mjerama prema divljnim taksistima.

Akcija je počela jutros i već, kako tvrde u komunalnoj, daje rezultate.

"Akcija je dala vidne rezultate, prije svega jer je medijski dobro najavljena, zbog čega danas na ulicama nije bilo divljih taksista", kaže Janković.

Ipak, i pored toga, ekipa TV Vijesti uspjela je da na podgoričkim ulicama uhvati nekoliko nelegalnih prevoznika.

Za autobuske prevoznike to je realnost godinama unazad pa zbog cvjetanja posla divljih taksista, kako kažu, imaju manje novca za plate zaposlenih, registracije autobusa, kredite...

"Ispred naših autobusa idu po dva, tri četiri, pet... divljih taksista sa malim luksuznim kolima. Od njih svako uzme tri ili četiri putnika, a to su putnici koje mu treba da uzmemo", kazao je autobuski prevoznik Haris Alivodić.

Prevoznici se uzdaju u nadležne i njihovu akciju jer sami više ne mogu da riješe problem - spustili su čak i cijenu karte na 0,40 eura.

"Spustili smo cijenu karte da bi se narod okrenuo prema ovoj vrsti prevoza, koji je jedini legalan", kaže Božo Bulatović, dodajući da je uprkos tome u Podgorici i dalje prisutan velik broj divljih taksista.

TV Vijesti, Ana Manojlović

Koliko ih je tačno ne znaju ni u komunalnoj, ali su odlučni da, uz pomoć policije, taj broj smanje.

Najtvrdokornijih među njima, kako kaže načelnik komunalne, ima između 20 i 30. Njihova imena su u registru novčanih kazni i na evidenciji komunalne policije, gdje stoji i podatak o dugovanjima za kazne, pa oni neće moći da, kada im bude trebalo, podignu lična dokumenta, saobraćajne dozvole za vozila kojima su vozili kada su kažnjeni...

Iz komunalne poručuju da će kontrola biti tokom cijelog dana. A ako neko procijeni da mu se isplati da nelegalno prevozi putnike, kazna je 150 eura i oduzimanje vozila na 30 dana...

Galerija