Sedam šansi za medalju

Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlađe seniore počinje danas u Sarajevu, a Crna Gora nastupa sa šest takmičara

0 komentar(a)
Irfan Čekić, Foto: Www.cokcg.org
29.08.2013. 09:15h

Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlađe seniore počinje danas u Sarajevu, a za medalje će se u sedam disiplina do 1. septembra nadmetati takmičari iz osam zemalja.

Osim domaćina, reprezentacije Bosne i Hercegovine, nastupiće i selekcije stonotenisera i stonoteniserki do 21 godine iz Bugarske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunije, Srbije i Turske. Selektorka naše reprezentacije, Dijana Zonjić, računa na po tri reprezentativca i reprezentativke, Irfana Čekića, Lazara Jankovića, Viktora Rogića, Sonju Janković, Simonu Perović i Sunčicu Rogić.

Osim takmičara, kao predstavnici Stonoteniskog saveza Crne Gore u Sarajevu će delegat biti Borislav Pejaković i sudija Nenad Raičević.

Tokom šampionata u Sarajevu će se održati redovni Kongres Balkanske stonoteniske unije, ali i svečana sjednica povodom pola vijeka od njenog osnivanja.

Kompleti medalja u Sarajevu biće podijeljeni u disciplinama: muškarci ekipno, žene ekipno, muškarci pojedinačno, žene pojedinačno, muškarci parovi, žene parovi i mješoviti parovi.