Ohrid fest: Bojan Delić i Marko Prentić o nastupu i planovima

Nakon Ohrid festa, Bojana Delića očekuje rad na duetu sa Igorom Cukrovim, a sve to prema riječima pjevača trebalo bi da mu obezbijedi bolju promociju u regionu

296 pregleda0 komentar(a)
23.08.2013. 15:26h

Predstavnici crnogorske pop scene Bojan Delić i Marko Prentić nastupiće na ovogodišnjem Ohrid festu koji će trajati do 24. avgusta u istoimenom makedonskom gradu.

Delić će nastupiti sa pjesmom "Zajedno do kraja" koju je posvetio svojoj supruzi Sonji, za koju je on pisao muziku i tekst, a aranžman je radio Marko Đurašević.

"To je pjesma sa albuma koji je izašao prije tri mjeseca i koji je dobro prošao u Crnoj Gori, ali ništa ne može biti zaista dobro dok se ne izađe malo izvan, tako da je taj festival u Ohridu jedan od koraka ka tome", kazao je pjevač za "Vijesti".

Njegov kolega, nekadašnji član grupe “No Name”, u Ohridu će izvjesti pjesmu kojom se predstavio na ovogodišnjim “Sunčanim skalama” - "Na tamnoj strani mjeseca". On je kazao da je pjesma lijepo prihvaćena na hercegnovskom festivalu.

Marko Prentić (FOTO: Facebook)

"Rađena je komplet uživo, sem bubnja, i mnogo sam učestvovao u njoj svojim idejama, a pohvalio bih i autore teksta i aranžmana Kaju Milačić i Aleksandra Sašu Gajića sa kojima planiram još neke projekte u budućnosti", otkrio je Prentić.

Ni on, ni Delić ne razmišljaju o nagradama. Primarno im je da se predstave u što boljem svjetlu i ostvare što više kontakata.

"Glupo je da čovjek išta očekuje. Idemo da se što bolje predstavimo, da pjesme što bolje prođu i to je to. Jedino na prvom festivalu na kojem sam bio 2004. u Budvi sam se nadao da ću dobiti nagradu. Poslije toga bilo mi je bitno samo što bolje da se predstavim", priznao je Delić.

Prentiću neće biti prvi put da nastupa na Ohrid festu, tamo je već bio ranije sa grupom “No Name”, doduše kao revijalni učesnik, a sada dolazi kao takmičar i kaže da se raduje što će opet imati priliku da se predstavi publici u Makedoniji.

Nakon Ohrid festa, Bojana Delića očekuje rad na duetu sa Igorom Cukrovim, a sve to prema riječima pjevača trebalo bi da mu obezbijedi bolju promociju u regionu.

"Igora znam od ranije. Sticajem okolnosti moj kum Darko (Perić) je njemu pisao pjesmu za 'Sunčane skale', sa kojom će takođe učestvovati na festivalu u Ohridu. Došli smo na ideju kroz priču, onako prijateljski, da bi mogli da uradimo duet. Lako smo se dogovorili, Darko je pisao i tu pjesmu, a mi ovih dana treba da sjednemo da se dogovorimo kako ćemo je snimati i gdje", otkrio je Delić.

On je kazao da je u pitanju pozitivna ljubavna pjesma i dodao da se nada će biti objavljena do početka oktobra.

"Cilj mi je da sarađujem sa kolegama i koleginicama iz regiona, tako da je to mali početak za sve što se sprema. Mislim da kolege naše generacije treba više da sarađuju, jer je, trenutno, muzika u regionu u nokdaunu, po mom mišljenju, tako da mora da se nešto radi po tom pitanju, da se stvara i bori", smatra Delić.

Prentić kaže da je ekranizacija pjesme "Na tamnoj strani mjeseca" nešto najbliže što se može očekivati od njega, ali otkriva i da radi na svom instrumentalnom albumu..

"Moj prvi instrumental je izašao prije jedno pola godine na izdanju gdje su uglavnom djela crnogorskih autora instrumentalne muzike. Malo ću da se orijentišem na to, ali neću zapostavljati pjevanje. U planu su i angažmani kad su svirke u pitanju, ali o tom potom. Imam i dosta pjesama za koje moram da odlučim da li ću ih ja izvesti ili ću ih ponuditi nekome od kolega", kazao je on.

Galerija