Najbolje čuvana tajna destinacija

Urednici Nacionalne geografije, svake nedjelje izaberu najbolju svjetsku destinaciju koju bi trebalo posjetiti u tom dijelu sezone

55 pregleda16 komentar(a)
21.08.2013. 12:52h

Skadarsko jezero preporučeno je na sajtu Nacionalne geografije (National Geographic) kao jedna od najboljih svjetskih destinacija, koju bi trebalo posjetiti u periodu od jula do septembra. Ističu da je Skadarsko jezero najveće jezero na Balkanu i vjerovatno "najbolje čuvana tajna destinacija".

“Okružen srednjovjekovnim selima i vinogradima, crnogorski dio je nacionalni park koji je dom za skoro 280 vrsta ptica (uključujći dalmatinskog pelikana), gdje su mnogi ostrvski manastiri i tvrđave, hladni vodopadi i divlje rijeke”, pišu na sajtu.

Urednici Nacionalne geografije, svake nedjelje izaberu najbolju svjetsku destinaciju koju bi trebalo posjetiti u tom dijelu sezone.

Jedna od preporuka je i da turisti posjete petkom pazarni dan u Virpazaru i kupe crmnički “vranac”, organski med, lokalne proizvode, sir, divlje smokve... Preporučuju da se turisti oblače pristojno, posebno kada posjećuju manastire ili muslimanska sela duž albanske obale jezera.

Galerija

Skadarsko jezero FOTO: Luka Zeković