Juniori kreću u pohod na A diviziju

Samo šampion ide u viši rang, a u taboru „crvenih” se nadaju da će ta čast pripasti njima

73 pregleda0 komentar(a)
Nikola Matović, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
19.07.2018. 16:49h

Od obnavljanja nezavisnosti, mlađe kategorije rukometašica Crne Gore su redovne na velikim takmičenjima, a od muških selekcija ni traga ni glasa.

Podatak da su samo kadeti igrali na Evropskom prvenstvu, i to 2010. godine kada su domaćini bili Podgorica i Nikšić, te da su bili pretposljednji, najbolje govori koliko naše mlade generacije kasne za Evropom.

Šansa da se to promijeni i da se konačno na terenu izbori viza za veliko takmičenje pruža se juniorima, koji će se od sjutra do naredne nedjelje u Podgorici boriti za B Evropskom prvenstvu.

Samo šampion ide u viši rang, a u taboru „crvenih” se nadaju da će ta čast pripasti njima.

„Dobro smo radili na završnim pripremama u Nikšiću, mislim da smo spremni. Dobijanjem organizacije kao cilj se nametnulo 1. mjesto i plasman u A diviziju i daćemo sve od sebe da ga ostvarimo. Želimo da ova generacija bude prva crnogorska koja će izboriti plasman na veliko takmičenje”, rekao je selektor juniora Brano Božović.

„Crveni” su se nekoliko puta okupljali tokom prethodna dva mjeseca, a posljednju fazu priprema su odradili u Nikšiću. U srijedu im se priključio i veoma talentovani Branko Vujović, koji je pauzirao zbog povrede ramena.

Crna Gora danas (17 časova) igraju sa autsajderom Gruzijom. U grupi B rivali su i Turska (ponedjeljak), Slovačka (utorak) i Letonija (četvrtak), a dvije najbolje ekipe će izboriti plasman u polufinale.

„Pokušaćemo da se kvalifikujemo u A diviziju i budemo prva crnogorska mlađa selekcija koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo. Za nas bi to bio veliki uspjeh, daćemo sve od sebe da ga ostvarimo”, rekao je golman Nikola Matović.

Danas - grupa A: Češka - Moldavija (11), Austrija - Bugarska (13), Holandija - Kosovo (15). Grupa B: Slovačka - Letonija (17), Crna Gora - Gruzija (19.30). Slobodna je Turska.