Njemačka: Starci švercovali "Džejms Bond" oružje

Oni su optuženi za ilegalnu trgovinu oružjem poput čuvenih "gadžeta" iz filmova o Džejmsu Bondu: riječ je hemijskim olovkama iz kojih se može pucati i sličnim predmetima

0 komentar(a)
Gadžeti, Foto: Forums.watchuseek.com
16.08.2013. 16:10h

Dvojica starijih muškaraca iz njemačke pokrajine Baden-Virtemberg optuženi su za ilegalnu trgovinu oružjem poput čuvenih "gadžeta" iz filmova o Džejmsu Bondu: riječ je hemijskim olovkama iz kojih se može pucati i sličnim predmetima.

"To je 'Džejms Bond' oružje", rekao je i sam portparol policije u Hajdelbergu, naglasivši da je i samo posjedovanje ovakvog oružja nelegalno i da se to oružje ne može nabaviti preko oružanog lista, prenijeli su nemački mediji.

U jednoj velikoj raciji u junu mjesecu, otkrili su policajci u tom regionu i oko dvadeset pištolja s municijom, a glavni optuženi su jedan 75-godišnji muškarac iz Hajdelberga i još jedan 77-godišnji čovek.

Za 75-godišnjaka, koji se nalazi u istražnom zatvoru, vjeruje se da je brojeve naoružanja uništavao i dalje preprodavao trgovcima, starim od 25 do 63 godine, između ostalog i u Belgiji, navode njemački mediji.