DPS Cetinje: U Pozitivnoj opsjednuti gradonačelnikom

SDP smatra „da je Bogdanović u nedostatku argumenata krenuo da optužuje svakog, a posebno SDP, da je protiv razvoja grada"

57 pregleda7 komentar(a)
14.08.2013. 16:44h

Nastavlja se polemika između DPS, SDP-a i Pozitivne Crne Gore, oko namjere lokalne vlasti da proda parcelu površine 3000 kvadratnih metara, koja se nalazi u tkz “sportskoj zoni” grada.

Iz OO DPS Cetinje, poručili su predsjedniku cetinjske Pozitivne Draganu Cvetkoviću, „da je njegova opsesija gradonačelnikom, njegovim kabinetom i gradskom upravom uzela toliko maha, da mu se već određeno vrijeme oni ukazuju i tamo gdje ih nema, da mu se priviđaju“.

"Interesantno je ko se, pred novu predizbornu kampanju, naprasno zainteresovao za lokalne dogodovštine. Neka potpisnik ne brine za zastupanje interesa Prijestonice – jer kako sopstvene sugrađane, koji su ih izabrali, iznevjeriti i prevariti u rekordnom roku, najbolje znaju odbornici Pozitivne Crne Gore diljem naše države. U tome su prvaci," navodi se u reagovanju DPS-a.

U reagovanju se dalje navodi „da je tužno, što se činjenici da u lokalnoj upravi ima mjesta i za mlade, podsmijava neko ko ima bogato iskustvo u disciplini skoka iz stranke u stranku, kakav je gospodin Cvetković“.

"A kako tek onda doživjeti ’gromovite’ najave da će neko takav bilo koga slati u opozicione klupe – da sluša i uči. Od koga? Od njega? Bješe to najbolji od dosadašnjih pokušaja duhovitosti gospodina Cvetkovića," kažu u DPS-u.

SDP: Bogdanović optužuje svakog da je protiv Cetinja

S druge strane na izlaganje gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića u lokalnom parlamentu, i optužbe „da će SDP i Pozitivna biti krivi, ako zbog njihovih zahtjeva da se odustane od prodaje zemljišta, propadne dovođenje investitora na Cetinje i zapošljavanje više od 50 ljudi, reagovali su u SDP-u.

SDP: Neispunjena predizborna obećanja (Foto: Danijela Lasica)

U toj stranci navode „da je Bogdanović u nedostatku argumenata, a u velikoj nervozi zbog toga što su osporili njegove namjere da devastira sportsku zonu, krenuo da optužuje svakog, a posebno SDP da je protiv razvoja grada."

"A istina je svima jasna, čak i odbornicima DPS-a, kojih je 21 u Skupštini Prijestonice, pa im naših šest odbornika nije moglo zasmetati da usvoje spornu odluku. Optužujući SDP gradonačelnik je indirektno saopstio da zna za koga su u središtu sportske zone nacrtani biznis sadržaji, za koga je nacrtana dvosmjerna saobraćajnica direktno u funkciji sporne parcele od 3000 m2, koliko bi taj neko zaposlio radnika i kojom bi se djelatnošću bavio," kažu u SDP-u.

Oni su pozvali gradonačelnika da kaže otkud mu te informacije kada odluka o prodaji nepokretnosti nije donijeta, kada tender za prodaju nije ni raspisan, kada su na spornoj parceli još uvijek, važećim GUP-om, definisani sportski tereni?

"Zato, gradonačelniče, bez obzira što je kraj mandata u kojem nijeste ispunili većinu svojih predizborna obećanja, iako ste imali aposolutnu vlast tako da vas ni SDP niti bilo ko drugi nije mogao sputavati u tome, imajte na umu da političko reklamerstvo tipa “velikog privrednog zamaha u Gornjem Obodu” koji je, nažalost, zarastao u korov, te demagogija o zapošljavanju kroz velike poslovne aranzmane, ne može proći ni nama, niti bilo kom građaninu Prijestonice," zaključuju u SDP-u.

Podsjećanja radi Bogdanović je odluku o prodaju pomenute nepokretnosti povukao sa dnevnog reda lokalnog parlamenta, nakon što je zbog te odluke ošto kritikovan od SDP i Pozitivne. Bogdanović je kazao da će zbog odlaganja čitavog tog posla, odbornici SDP-a snositi odgovornost prema građanima Cetinja.

DPS SDP-u: Naknadna pamet

Cetinjski DPS poručio je svojim kolegama iz SDP „da kao i uvijek poslije skupštinskih zasijedanja, na kojima stalno ostaju nedorečeni, oglašavaju se 'naknadnom pameću' kroz saopštenja“.

U ime vladajuće stranke, odbornik Vuko Perišić, optužio je SDP da nijesu ništa uradili za sopstveni grada, a da se preko saopštenja poručuju „da će uvijek štititi interese Prijestonice“. -Uvijek 'mudra' poglavlja iz njihovih saopštenja ovog puta donose aluzije o tome kako je 'loš posao' sa određenim investitorom već dogovoren. Da su pažljivo slušali, kao što nijesu, prije svega, doznali bi da je riječ o tri interesenta. Da su pažljivo pratili politiku gradske vlasti, onda bi teško mogli tvrditi išta o netranspatentnom postupanju - kao i sve do sada, i taj će proces biti apsolutno javan. Samo se strpite, gospodo-poručio je Perišić.

On je kazao „da je najveći domet „borbe“ SDP za građane Cetinja, pisanje saopštenja.- Koliko su ti isti navodni 'borci za sport' iskreni, govori i podatak da ni na jedan jedini način nijesu pomogli cetinjskom sportu. A dok su gazdovali pojedinim gradskim resorima, za sobom su ostavili katastrofalne gubitke i zastrašujuće posljedice nerada-kaže Perišić.

On zatim dodaje da je lako provjeriti koliko su tačne tvrdnje kolega iz SDP-a. –Oni kažu, 'Gornji Obod', u kojem je već počelo otvaranje novih pogona, zarastao je u korov. Bivša 'Tarina' garaža, gdje je u završnoj fazi gradnja novog poslovnog objekta, isto tako - zarasla je u korov. Sve je, navodno, zaraslo u korov-objašnjava on. Perišić je SDP takođe poručio da se ne sjekira za odbornike DPS, jer će oni sve odluke koje su od interesa za Prijestonicu i njeno stanovništvo, zdušno podržati.

-Očajno izgleda kada pojedinci, zarad sopstvenih i interesa svojih mentora, pokušavaju neopravdano zaustavljati projekte od kojih će interes imati svi stanovnici našeg grada. A još gore i sasvim patetično djeluje kada neko takav pred javnošću pokušava opravdati to štetno činjenje-zaključuje Perišić.

Galerija