Berluskonijeva ćerka: Ne ulazim u politiku, niti sam razmišljala o tome

Marina je na listi najuticajnijih žena svijeta američkog poslovnog časopisa "Forbs", a saradnici je opisuju kao teškog i zahtjevnog šefa

0 komentar(a)
Marina Berluskoni, Foto: Beta/AP
13.08.2013. 20:04h

Marina Berluskoni, najstarija ćerka bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija, demantovala je danas spekulacije da će zamijeniti svog oca na čelu partije desnog centra Narod slobode.

"Moram da ponovim kategorički i još jednom da nikad nisam razmišljala o ulasku u politiku", rekla je ona i dodala da se nada da će ovaj njen demanti okončati sve spekulacije o tome.

Iako je Silvio Berluskoni obećao da će nastaviti borbu, odbijanje njegove žalbe na presudu za utaju poreza prošle nedjelje izazvalo je nagađanja da bi na čelu njegove partije mogla da se nađe njegova najstarija ćerka.

Berluskoni se suočava sa kućnim pritvorom ili društveno-korisnim radom, a najvjerovatnije će na jesen biti izbačen iz Senata tako da neće moći da se kandiduje na izborima.

Sve je to podstaklo glasine da bi Marina, koja je na čelu njegove poslovne imperije vrijedne 6,6 milijardi dolara, mogla da bude nominalno na čelu stranke, uprkos tome što odbija da uđe u politiku.

Prema tom scenariju, Berluskoni bi i dalje imao najveći uticaj u partiji kao osnivač, ali bi se njegova ćerka pojavljivala u javnosti i imala ulogu u kampanji.

Marina je na listi najuticajnijih žena svijeta američkog poslovnog časopisa "Forbs", a saradnici je opisuju kao teškog i zahtjevnog šefa. Četvorostruki premijer Italije ćerku je počeo da uvodi u posao kad je imala tek 20 godina.