Šehović: Na pravom smo putu

"Imamo još dovoljno vremena da ispravimo određene nedostatke u našoj igri", kaže bek Solnoka

3 komentar(a)
Sead Šehović, Foto: KSCG
11.08.2013. 12:08h

Ako je suditi po rezultatima košarkaša Crne Gore u tri pripremna meča, onda treba očekivati lijepe vijesti sa Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Doduše, njihovi protivnici u tim mečevima nisu bile ekipe značajnog košarkaškog pedigrea, ali “crveni” su tek počeli da kroz mečeve bruse formu.

Nakon slavlja na turniru u Sombatelju, u konkurenciji domaćina Mađarske i Austrije, izabranici Luke Pavićevića su u petak veče bez problema izašli na kraj sa Ukrajinom.

Pobjeda dobija na značaju ako se zna da je naša selekcija beogradski duel odigrala nakon “punog” treninga na Zlatiboru, gdje je odrađena najvažnija faza priprema za šampionat kontinenta.

Novi trijumf ulio je dodatno samopouzdanje u tabor košarkaša Crne Gore.

"Iako nam rezultat nije bio u prvom planu, svakako da smo veoma zadovoljni zbog ubjedljive pobjede i činjenice da smo ostvarili treći trijumf u pripremnom periodu. Najvažnije je da isprobamo sve opcije i da selektor provjeri sve igrače, a smatram da polako slažemo kockice i da smo na pravom putu. Poslije tri pobjede u dosadašnjem dijelu priprema, ne fali nam samopouzdanja, a uskoro nas očekuju i dvije veoma jake provjere protiv Hrvatske u Dubrovniku. Imamo još dovoljno vremena da ispravimo određene nedostatke u našoj igri, da podignemo formu na još veći nivo i uigramo se na pravi način, kako bismo ostvarili dobar rezultat u Sloveniji", kaže Sead Šehović, bek Solnoka, koji je protiv Ukrajinaca ubacio 12 poena i sa Vladimirom Dašićem bio najefikasniji u našem timu.

Igrači su od stručnog štaba dobili dva slobodna dana, a od ponedjeljka nastavljaju rad u Baru.

Nove provjere zakazane su za 15. i 16. avgust u Dubrovniku protiv Hrvatske.

"Imali smo odličnu provjeru protiv jakog protivnika kao što je Ukrajina, koja je u proteklih desetak dana radila u Kijevu, nakon što su se priključili igrači koji na početku priprema nisu bili sa ostatkom tima. Bila je evidentna želja Ukrajinaca da djeluju kao tim i bila je to veoma teška utakmica. Pokazali smo vrline, ali jasno je da moramo da radimo na još mnogo stvari. Nedovoljno smo razvijeni u napadu u određenim situacijama, a moramo da budemo čvršći u odbrani. Poslije priprema na Zlatiboru, duelom protiv Ukrajine završili smo prvu fazu priprema. Velika je stvar što su se u tim vratili Milko Bjelica i Blagota Sekulić i što nam se priljučio Nikola Vučević, pa sada imamo dubinu koja je neophodna kako bi se igra razvijala na pravi način", objasnio je selektor Pavićević.