Giner: Nećemo prodati Hondu Milanu

Honda je u CSKA stigao 2010. godine i potpisao je četvorogodišnji ugovor i postao je prvi japanski fudbaler koji je igrao četvrtfinale Lige šampiona

0 komentar(a)
09.08.2013. 17:58h

Jevgenij Giner, predsjednik CSKA Moskve, kritikovao je čelnike Milana zbog načina na koji su pokušali da dovedu japanskog vezistu Keisuke Hondu.

"Umoran sam od nagađanja o Hondi. Čekali smo da Milan shvati situaciju i zaustavi sve, ali to se nije desilo. Honda neće biti prodat Milanu, za pet ni za 10 miliona eura i gotova priča. CSKA je voljan da proda igrače, ali postoje uslovi pregovora. Nikada nećemo tolerisati ponašanje bez poštovanja. Milan je, naprimjer, kontaktirao Hondu početkom 2013. godine kada na to nisu imali pravo. Rekli smo italijanskim agentima da smo otvoreni za normalne pregovore, ali ako misle da ćemo popustiti par mjeseci prije isteka ugovora, onda se varaju”, bio je jasan Giner.

Honda je ugovorom vezan za "armejce” do decembra ove godine, a onda može bez obeštećenja da ode.

Međutim, klub sa "San Sira” ga želi odmah.

"Milan nam je 1. jula ponudio zamjenu igrača, Hondu za njihovu rezervu. Šta mislite kakva je bila naša reakcija? Kasnije su isto Hondu pokušali da dovedu na neke neuobičajene načine. Mogli smo da postignemo dogovor da se Milan ponio pristojno. Međutim, pokušali su da nam prijete i provociraju konflikt između Honde i kluba. On zna što se događa i zna da je smo voljni da poštuje želje igrača i transfer Vagnera Lava u Kinu to dokazuje. Prema našem klubu se, međutim, mora odnositi sa poštovanjem”, ljutito je zaključio Giner.

Honda je u CSKA stigao 2010. godine i potpisao je četvorogodišnji ugovor i postao je prvi japanski fudbaler koji je igrao četvrtfinale Lige šampiona.

Seniorsku karijeru počeo je u Nagoji, a u sezoni 2008/2009. godine branio je boje holandskog Dodrehta.