Ako "Pink" nastavi sa napadima na "Blic" gubi frekvenciju do 30 dana

Ukoliko se "Pink" ogluši, može da ostane bez dozvole za emitovanje na period do 30 dana

16 komentar(a)
07.08.2013. 16:01h

Savjet RRA izrekao je danas Televiziji "Pink" mjeru javnog upozorenje zbog napada na "Blic" i naložio ovoj stanici da odmah prestane kampanju koju već dvije nedjelje protiv "Blica".

Ukoliko se "Pink" ogluši o ovo upozorenje, prema članu 63. Zakonu o radiodifuziji Savjet RRA može da mu izrekne mjeru privremenog oduzimanja dozvole za emitovanje na period do 30 dana.

"Savjet očekuje da kompanija "Pink" u svojim programima, kako terestrijalnim, tako i u kablovskim, dosljedno sprovodi odredbu Kodeksa o ponašanju emitera koja definiše obavezu emitera da se stara da lično uvjerenje i mišljenje urednika i novinara ne smiju diskriminitarno da utiču na izbor teme i način njenog predstavljanja", izjavio je izvršni direktor RRA Dragan Lukić, piše "Blic".

Ovo upozorenje TV "Pink" mora da pročita na svojoj televiziji. Ukoliko to ne uradi automatski će ostati bez frekvencije na period do 30 dana.

Šta ako "Pink" odbije da pročita upozorenje

U zakonu se navodi da se "upozorenje objavljuje u javnim glasilima, a obavezno u programu onog emitera na kojeg se upozorenje odnosi".

Emiteru koji, i pored izrečenog upozorenja u smislu člana 18. ovog zakona, nastavi da ne izvršava odredbe ovog zakona ili propisa donetih na osnovu njega ili ne poštuje uslove predviđene dozvolom za emitovanje programa, ili koji ne postupi po mjerama za otklanjanje učinjenih povreda koje je Savjet utvrdio u izrečenom upozorenju, Savjet izriče privremeno oduzimanje dozvole za emitovanje programa, u trajanju do 30 dana.

Emiteru koji ne izvršava svoje obaveze, a kome je prethodno najmanje tri puta bila izrečena mjera privremenog oduzimanja dozvole za emitovanje, izriče se trajno oduzimanje dozvole za emitovanje programa. Prestanak važenja dozvole za emitovanje programa protekom roka na koji je izdata.

Galerija