MANS sumnja u vjerodostojnost Codrinog dokumenta o zdravlju Mićunovića

MANS je Sudu ukazao na činjenicu da Lutrija ima svoj medij preko kojeg poslovno sarađuje sa Codrom

71 pregleda17 komentar(a)
Kodra, Foto: Kroling.me
05.08.2013. 13:46h

MANS je od Osnovnog suda u Podgorici zatražio da se iz dokaznog materijala u sporu koji preduzeće Lutrija Crne Gore vodi protiv MANS-a izuzme medicinska dokumentacija koju je o zdravstvenom stanju Branislava Mićunovića sačinila medinska ustanova Codra iz Podgorice, zbog sumnje u objektivnost tako sačinjenog medicinskog izvještaja.

Iz MANS-a je saopšteno da su u podnesku Osnovnom sudu ukazali na činjenicu da Lutrija ima svoj medij - Televiziju 777, preko kojeg poslovno sarađuje sa privatnom zdravstvenom ustanovom Codra iz Podgorice.

"Između ostalog, Lutrija preko ovog medija emituje emisiju "Trijaža" svakog utorka u 18:15 časova, sa reprizom subotom u 12:15 časova. Štaviše, kontakt koji Lutrija objavljuje pokazuje na višestruku povezanost sa zdravstvenom ustanovom "Codra", jer isti sadrži imena i Lutrije i ove zdravstvene ustanove: codra@lutrija.co.me. MANS je zbog toga podneskom sudu ukazao na poslovne veze Lutrije i zdravstvene ustanove koja je sačinjavala najveći dio medicinske dokumentacije iz koje treba da se utvrdi da li je svjedok Branislav Mićunović sposoban da sudu saopšti saznanja koja su mu poznata, a da to ne ugrozi njegovo zdravlje i ne naruši njegovo spokojstvo", saopštili su iz MANS-a

Veze Lutrije sa ustanovom na osnovu čije dokumentacije treba da se obavi vještačenje, kako tvrde u MANS-u, ukazuju na realne i potpuno osnovane sumnje u objektivnost takvog vještačenja, "posebno pri nespornoj činjenici da tužioci po svaku cijenu pokušavaju Branislava Mićunovića osloboditi obaveze svjedočenja pred sudom."

Podsjećaju da je sud prethodno izdvojio iz spisa i nalaze i mišljenja psihijatra Borislava Mitrića na saglasan predlog punomoćnika svih stranaka i da je razlog za to bila sumnja u nepristrasnost i objektivnost tih nalaza, s obzirom na poslovnu povezanost tužilaca sa bratom psihijatra Borislava Mitrića.

"U podnesku koji smo dostavili sudu naglasili smo da su poslovne veze brata ljekara koji je sačinio nalaz i mišljenje opravdan osnov za izdvajanje iz spisa tih nalaza, pa da su tim prije i direktne poslovne veze prvotužene sa Codrom razlog da se iz spisa izdvoji i dokumentacija sačinjena u toj zdravstvenoj ustanovi. Očekujemo da će na taj način i sud pokazati da je dosljedan u svojim odlukama", navodi se u saopštenju.