Leonardo žali zbog nepravedne suspenzije

"Ono što mi je Fudbalski savez uradio je veoma nepravedno. Sve je postalo teže poslije suspenzije", rekao je Leonardo za list Parizijen

0 komentar(a)
Leonardo, Foto: Reuters
05.08.2013. 10:35h

Bivši sportski direktor Pari sen Žermen Leonardo rekao je danas da je nepravedno suspendovan na 13 mjeseci.

Leonarda je u maju Fudbalska liga Francuske suspendovala na devet mjeseci, pošto je poslije utakmice sa Valensijenom (1:1) gurnuo glavnog sudiju Aleksandra Kastra. On je negirao navode rekavši da ga je delegat utakmice, koji mu je pripriječio put, gurnuo na sudiju.

Brazilac se žalio na suspenziju, ali mu je rukovodstvo lige izreklo težu kaznu - suspenziju od 13 mjeseci, zbog čega je podnio ostavku na mjesto sportskog direktora pariskog kluba.

"Poslije takve kazne bilo je nemoguće da nastavim sa poslom u Parizu, pošto ne bih mogao da pružim 100 odsto mogućnosti. Ono što mi je Fudbalski savez uradio je veoma nepravedno. Sve je postalo teže poslije suspenzije", rekao je Leonardo za list Parizijen.

"Bio sam najodgovorinija osoba za projekat u Pari Sen Žermenu, učestvovao sam u radu sa trenerima i igračima. To je trenutno najuzbudljiviji projekat nekog evropskog fudbalskog kluba", dodao je bivši trener Milana i Intera.

Pari sen Žermen je tokom ljetnjeg prelaznog roka iz Napolija doveo najboljeg napadača Serije A iz prošle sezone Edinsona Kavanija. On će u predstojećoj sezoni u pariskom klubu igrati u napadu zajedno sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Nevjerovatno je da u timu imate najboljeg strijelca italijanske lige Kavanija i najboljeg strijelaca francuskog prvenstva Ibrahimovića. Pogotovo što su u ekipi i Lukas Moura, Havijer Pastore, Žeremi Menez i Ezekil Laveci. Pari sen Žermen ima najbolje napadače na svijetu", rekao je on.

"Ja sam insistirao na transferu Kavanija, moja ideja je bila da on i Ibrahimović igraju zajedno", dodao je Leonardo.

Leonardo se osvrnuo i na transfere Monaka, koji je doveo Radamela Falkaa, Džejmsa Rodrigesa i Žoaoa Mutinja.

"Monako neće imati lak posao, ali sve je moguće poslije takvih transfera. Njihovi rezultati u prijateljskim utakmicama pokazuju da ekipa igra na visokom nivou. Monako će biti ozbiljan rival Pari sen Žermenu, uz Lion i Marsej, koji već imaju uigrane timove", rekao je Leonardo.