Simbol Podgorice i crnogorskog sporta

Karatisti Budućnosti ponos su grada pod Goricom, osvajači medalja sa velikih takmičenja, uključujući i Prvenstvo Evrope koje je održano upravo u "Morači". O tome govori naš proslavljeni karatista Dragan Kopitović

236 pregleda4 komentar(a)
Sportski centar "Morača", Foto: Privatna arhiva
03.11.2018. 06:55h

Prošle subote "Vijesti" su svojim čitaocima poklonile prvi dio specijalnog dodatka posvećenog najljepšim sportskim događajima održanim u Sportskom centru "Morača" od njegovog otvaranja, 25. maja 1980. godine.

Danas "Vijesti" objavljuju drugi dio dodatka, u kojem govorimo o evropskoj kruni koja je bila san svih generacija rukometašica Budućnosti. Dosanjala ga je ekipa koju je predvodila Bojana Popović, a na čijoj je klupi bio Dragan Adžić, koji za "Vijesti" priča o tom ogromnom uspjehu "plavo-bijelih".

A na prve velike uspjehe rukometašica i stvaranje legendarne generacije koja je, pod vođstvom Vinka Kandije utabala staze svim kasnijim, podsjećaju proslavljena golmanka te ekipe i reprezentacije SFRJ Katica Janković, te tvorac velike Budućnosti Rade Đurđić.

Karatisti Budućnosti ponos su grada pod Goricom, osvajači medalja sa velikih takmičenja, uključujući i Prvenstvo Evrope koje je održano upravo u "Morači". O tome govori naš proslavljeni karatista Dragan Kopitović.

Odbojkaški duel između Budućnosti i Budvanske rivijere, koji je odlučivao o tituli prvaka Jugoslavije, biser je kojim se Crna Gora može ponositi i koji bi morao da bude vodilja za budućnost, ne samo u odbojkaškom sportu. O toj utakmici i rivalstvu koje se teško može porediti sa bilo kojim drugim u našoj zemlji pričaju Igor Kolaković, Vesko Vuković, Vladimir Racković i Nebojša Janović.

Podsjetite se svih ovih divnih trenutaka, uz specijalni dodatak "Vijesti"!!!