Obezbjeđenje diskoteke u Sutomoru pretuklo devet gostiju

Tuči, je, prema riječima sagovornika “Vijesti” iz policije započela nakon što je grupa mladića u diskoteci imala primjedbe na iznos računa, ali i promoterku

536 pregleda0 komentar(a)
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
27.07.2013. 14:16h

Barani Milan Roćen, braća Milan i Miloš Perišić, Miloš Milačić i Stefan Ćoso sprovedni su juče u spuški zatvor, nakon što im je sudija Osnovnog suda u tom gradu odredio pritvor.

Oni su, prema nezvaničnim informacijama iz barske policije, uhapšeni prije dva dana zbog sumnje da su u Sutomoru, u diskoteci “Fratelo” nakon kraće rasprave pretukli više mladića.

U tuči, koja je, prema riječima sagovornika “Vijesti” iz policije započela nakon što je grupa mladića u diskoteci imala primjedbe na iznos računa, ali i promoterku, lakše i teške povrede zadobilo je više osoba.

Barska policija u proteklih dva mjeseca “strpala” je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija više momaka iz toga grada, koji su vrlo često, zbog nasilničkog ponašanja, punili stupce crne hronike
Isti izvor ispričao je da su petorica uhapšenih Barana pretukli Antija i Lorenca Junkovića, Luku i Đoka Vučetića, Mladena Đurovića, Suada Velovića, Dalibora Spasića, Gorana Dabanovića i Vladimira Polovića.

“Mladići su bili u diskoteci u kojoj Roćen, Perišići, Milačić i Ćoso rade kao obezbjeđenje. Nastao je problem oko računa, počeli su da se svađaju, a nakon toga su ih njih petorica pretukli. Svih devetorica su povrijeđeni, neko lakše, neko teže”, rečeno je iz policije.

Isti izvor tvrdi da su Ćoso i braća Perišić bezbjednosno interesantna lica. Ćoso je navodno član kriminalne grupe Stojana Sekulovića, a Perišići grupe Veselina Bujića, čiji je sin Šćepan u februaru, u tom lučkom gradu ubio braću Ljubomira i Dejana Gojačanina.

Barska policija u proteklih dva mjeseca “strpala” je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija više momaka iz toga grada, koji su vrlo često, zbog nasilničkog ponašanja, punili stupce crne hronike.

Krajem maja, zbog prijetnji vlasniku robne kuće u Baru Džemalu-Džemu Babačiću (38) uhapšen je Jovan Klisić (23). Klisić je hapšen i u februaru, zbog posjedovanja pištolja i municije. U oktobru, nakon dva mjeseca bježanja od policije uhapšen je zbog pokušaja ubistva Sabrije Čikmirovića.

Pucnjava se dogodila 2. avgusta 2012. ispred lokala “Maska” na Velikom pijesku. Klisić je tada ispalio tri metka u Čikmirovića i pogodio ga u noge. Desetak dana ranije uhapšen je, nakon što su on, Šćepan Bujić, Marko Gojčević, Nikola Vujanović i Nikola Vujović u Sutomoru pretukli grupu turista i nanijeli im teške tjelesne povrede.

Prema policijskoj evidenciji i on je povezan sa Bujićevom kriminalnom grupom. Sredinom juna u Spužu je, po nalogu suda, završio i Gojčević. Početkom juna, u Spuž su, nakon napada na policajca odvedeni i Vujović i Aleksandar Jelenić.

Da neki od njih ne miruju ni iza rešetaka pokazali su 19. juna. Tada su Klisić, Gojčević i Podgoričanin Haris Škrielj, u Zatvoru za kratke kazne (ZKK) napali zatvorenika Duška Pejovića.