Sanković: Moramo biti pametni na „Pishuanu”

"Utakmica u Sevilji je utakmica života. Siguran sam da će se moji saigrači pripremiti na najbolji način", rekao je Sanković

4 komentar(a)
Mladost-Videoton, Foto: Savo Prelević
27.07.2013. 18:50h

I dok fudbaleri Senice tuguju nakon poraza od Mladosti na svom terenu (1:0), ponavljajući već izlizanu frazu kako fudbal zna da bude nepredvidiva igra, dotle se u malom podgoričkom klubu ne stišava euforija nakon nove istorijske pobjede.

Jedan od najpouzdanijih igrača Mladosti, iako još nije napunio 20 godina, Bojan Sanković, nije kalkulisao pa će zbog parnih kartona propustiti meč za koji je živio, duel sa Seviljom na “Ramon Sančes Pichuanu”.

"Strijelac pobjedonosnog gola, Bojan Kaljević i ja ćemo na žalost propustiti meč u Sevilji. Sparili smo kartone, ali svi ostali igrači su zdravi i biće spremni da daju maksimum u najvećem meču u istoriji kluba. Teško je bilo izbjeći kartone, jer je Senica neuporedivo bolje ušla u meč i nakon 20-tak minuta Kaljević i ja smo bili u sudijskoj bilježnici. Senica je tvrda, fizički jaka ekipa i bilo je teško, ali Kaljević je pogodio i to nam je ulilo dodatnu snagu i vjeru u pobjedu. Osjećaj nakon meča je bio fenomenalan, presrećni smo ali nismo pobjedu proslavili kako dolikuje, jer smo bili isuviše umorni za to. Žao mi je što ću propustiti Sevilju, ali se nadam da će se moja ekipa tamo predstaviti u najboljem svijetlu", kazao je sjajni defanzivni vezista, Sanković.

Tek karton dobijen u 21. minutu na stadionu Senice, uz onaj dobijen u 71. minutu prvog međusobnog meča sa viceprvakom Slovačke, učinili su treneru Nikoli - Pecu Rakojeviću novi problem. Kako nadomjestiti izostanak sjajnog Sankovića?

"Utakmica u Sevilji je utakmica života. Siguran sam da će se moji saigrači pripremiti na najbolji način. Najbitnije je da odigraju pametno, kao protiv Videotona i Senice. Ja jedva čekam taj revanš 8. avgusta", rekao je Sanković.

Igrači Mladosti su u iščekivanju današnjeg leta iz Beča, dan proveli u velegradu koji je proglašen za jedan od najboljih za život na planeti.

"Prošetali smo i ima se zaista šta vidjeti. Smješteni smo u hotelu “Kajzer Franc Jozef”, ali jedva čekamo povratak. I znamo da će biti novih premija kada stignemo u Podgoricu, ali za sada ne znamo kolike su. Za eliminaciju Videotona dobili smo po 2.000 eura, ali o tome, kao i o evantualnim ponudama drugih klubova ne razmišljamo. Čak se ne interesujem ni da li ih ima. Nama je svima sada samo Sevilja u mislima", zaključio je Sanković.

Kaljević: Srećan zbog gola, patim zbog kartona

Bojan Kaljević je postigao gol koji je odveo Mladost pravo na Sevilju, ali i dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti istorijski duel na stadionu “Roman Sančes Pishuan”.

"Presrećan sam što sam golom svoj tim odveo na duel velikoj Sevilji. Istovremeno sam i razočaran zbog kartona, jer jednom u životu se otvara takva mogućnost igrati na najvećoj pozornici sa sjajnim timom iz Primere. No, pobjede, sreća i razočaranja su sastavni dio fudbala i nadam se da će moji saigrači dati sve od sebe u našoj najvećoj utakmici. U stvari, siguran sam da će kao i u prve četiri evropske utakmice odigrati kako najbolje znaju", kazao je junak pobjede u Senici, 27-odišnji vezista Kaljević.