Bojović: Latentni sukob Đukanovića i Lukšića

Bojović smatra da su nervozne reakcije premijera I potpredsjednika Vlade potvdile njegove navode

0 komentar(a)
Vladislav Bojović, Foto: Luka Zeković
23.07.2013. 16:01h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Vladislav Bojović kazao je da se u Demokratskoj partiji socijalista i Vladi kreira atmosfera linča potpredsjednika Igora Lukšića zbog pogubnog vođenja ekonomske politike u vrijeme dok je bio premijer.

On je kazao da je Lukšić u latentnom sukobu sa premijerom Milom Đukanovićem, i ponovio da je crnogorski šef diplomatije u neformalnim krugovima DPS-a glavni osumnjičeni za kreiranje afere „Snimak“.

"I političkom laiku je jasno da se ovih mjeseci u DPS –u i Vladi kreira atmosfera linča zbog pogubnog vođenja ekonomske politike za vrijeme mandata Igora Lukšića, posebno u odnosu prema KAP-u, zaduženjima preko 200 miliona eura, rasipništvu u resorima, tako da neće biti iznenađenje ukoliko na aktuelnog ministra vanjskih bude svaljena odgovornost ekonomsko – političkih brodoloma u prošlosti. Shodno ekonomsko-političkoj krivici, lako je zaključiti da u tom slučaju neće izbjeći ni pravnu odgovornost”, navodi Bojović.

Poslanik DF pitao je Đukanovića, tokom saslušanja na sjednici Anketnog odbora o aferi “Snimak”, da li će iskoristiti aferu da se obračuna sa političkim protivnicima u DPS-u, navodeći Igora Lukšica kao primjer.

Đukanović je izbjegao da odgovori na Bojovićeve navode da je Lukšić pokrenuo aferu Snimak kako bi odgovorio na degradaciju u Vladi i aferu Listing. Dok je Đukanović tvdio da nije posao Anketnog odbora da raspravlja o kadrovskoj politici DPS-a, Lukšić je rekao da se radi o gluposti.

Bojović smatra da su nervozne reakcije premijera I potpredsjednika Vlade potvdile njegove navode.

“Ako se tome doda afera „Listing“ koja nikad do kraja nije rasvijetljena, a za koju postoje jasne indicije da je kreirana u saradnji ANB–a sa centrima moći iz DPS-a, ne bi li se disciplinovao tada uzletjeli Lukšić, njegovo reagovanje na moje navode zvuči panično i neuvjerljivo.

Zato javno pozivam Lukšića da ono što je odgovorio na moje navode o njegovoj tihoj ekskomunikaciji u partiji, saopšti Đukanoviću, po mogućnosti javno, i na taj način relaksira prvo sebe, a onda i zabrinuto članstvo i simpatizere DPS-a”, naveo je Bojović.