Fetel: Dolazak Raikonena u Red Bul bio bi veliki izazov

„Mnogo poštujem Kimija, oduvijek je prema meni bio otvoren i iskren, pa ne bih imao ništa protiv da dođe. To bi bio veliki izazov”, rekao je Fetel

0 komentar(a)
Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen, Foto: Reuters
08.07.2013. 15:15h

Trostruki uzastopni šampion u Formule 1, Njemac Sebastijan Fetel, izjavio je danas da ne bi imao ništa protiv da Finac Kimi Raikonen sljedeće sezone pređe u Red Bul.

Vozač Red Bula Fetel je juče, prvi put u karijeri, pobijedio u trci za Veliku nagradu Njemačke. Samo je za sekundu bio brži od Raikonena, s kojim se do posljednjeg kruga borio za pobjedu.

Svjetskom šampionu iz 2007. godine Raikonenu na kraju sezone ističe ugovor s Lotusom, a mediji spekulišu da će u Red Bulu zamijeniti Australijanca Marka Vebera, koji se na kraju sezone povlači iz Formule 1.

„Mnogo poštujem Kimija, oduvijek je prema meni bio otvoren i iskren, pa ne bih imao ništa protiv da dođe. To bi bio veliki izazov”.

„Nisam razgovarao sa članovima ekipe, ali vidjeli ste da su u posljednjih nekoliko trka dobro vozili i momci iz ekipe Toro Roso. Menadžment će donijeti konačnu odluku”, rekao je Fetel za Skaj sports.

Mediji su spekulisali da su čelnici Red Bula postigli dogovor s Raikonenom na trci u Silverstounu, a da su među kandidatima bili vozači ekipe Toro Roso Žan-Erik Vernj i Danijel Rikjardo.

„Ja ne donosim odluke i te stvari zaista ne utiču na moje nastupe. Ove godine idem korak po korak, a sljedeće nas čekaju nove stvari i nove promjene pravila, vozila, motora. Imaćemo mnogo posla”, rekao je 26-godišnji Njemac.

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je prošle sedmice da će poslije dogovora sa najbližim saradnicima konačnu odluku o dolasku novog vozača donijeti vlasnik ekipe Ditrih Matešic.