Za sve generacije: Grupa "S vremena na vreme" nastupila u Podgorici

Koncertu Sveremenaša prisustvovali su pripadnici svih generacija

115 pregleda6 komentar(a)
05.07.2013. 07:11h

Beogradska grupa “S vremena na vreme” uspjela je sinoć da okupi na terasi KIC-a “Budo Tomović” ljubitelje akustičnog zvuka.

Koncertu Sveremenaša koji je održan u sklopu manifestacije Podgoričko kulturno ljeto prisustvovali su pripadnici svih generacija.

Sam ambijent u kojem su nastupili bio je prilagođen njihovoj svirci, pa su u donjem dijelu terase bile postavljene klupe, dok su sa gornjeg dijela koncert slušali “odmorniji” i uglavnom mlađi poklonici njihove muzike.

Koncert su započeli sa 20-tak minuta zakašnjenja, a Miomir Đukić, Ljubomir Ninković, Asim Sarvan i Vojislav Đukić na terasu su ušli na glavni ulaz, nazvavši “dobro veče” svima koji su im čak uputili i pogled, mada je bilo i onih koji su sa članovima sastava koji je nastao početkom 70-tih željeli i da se rukuju.

Koncert su počeli simbolično, pričajući priču “Jednom davno krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi”.... a još prva strofa njihove numere “Dixieband” natjerala je prisutne da ih nagradi aplauzom.

"Drago nam je da smo opet u Podgorici gdje smo posljednji put svirali 2000. godine. Okupili smo se prije nekoliko mjeseci onako kako smo počeli prije 40 godina u sobici kod Mikija i Vojislava", obratio se publici Ninković, prije nego što su otpjevali “Biblijsku temu”.

Već numera “Tamna noć” pojedine je navela da u svojim telefonima zabilježe ponovno, treće po redu, okupljanje Svremenaša, dok je jedna od njihovih najpoznatijih pjesama “Jano” koju su uz Ljubu i Asima pjevušili gotovo svi posjetioci, dobila najveći aplauz.

Koncert su nastavili pjesmama među kojima su i “Čudno drvo”, “Tavan”, “Karavan”, “Moj svet”, “Tema Classica”, “Traži mene”.

Prije nego su izveli kompoziciju “Povratna karta” Ljuba je prisutnima poručio da “žive život, jer jedino se za njega ne može kupiti povratna karta”.

To što je koncert bio najavljen za 21 sat njihovi ljubitelji nijesu mnogo poštovali, pa su na terasu pristizali i u toku svirke. No, to nije smetalo onima koji na ovakve događaje ne kasne, da uživaju u jedinstvenom doživljaju.

Nakon Svremenaša, u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta do kraja mjeseca biće još nekoliko svirki za prave muzičke sladokusce, a sljedeća je na programu već 11. jula, kada će nastupiti sastav “The Bestbeat”.

Galerija