Crvena Jabuka dala novi život pjesmi "Milo moje"

'Milo moje' će se naći na novom albumu, iako se isprva nije uklapala u koncepciju.

82 pregleda0 komentar(a)
vanja_2, Foto: PRIVATNA ARHIVA
04.07.2013. 18:15h

Podgorica - Sarajevski sastav “Crvena jabuka” nakon što je u dva navrata obrađivao pjesme Boža Bulatovića, a posljednja “Za njene oči” našla se na njihovom nedavno objavljenom albumu “Nek bude ljubav”, odlučio je da produži vijek još jednoj crnogorskoj kompoziciji. Naime, riječ je o numeri “Milo moje” kantautora Vanje Radovanovića.

"Nijesam ni znao da su je obradili. Za to sam saznao od Boža Bulatovića koji me je sinoć zvao i rekao - ni da mi kažeš da ti je 'Crvena jabuka' obradila pjemu,” priča za Vijesti Radovanović, a o tome kako je došlo do toga da se njegova numera nađe na albumu sarajevkog benda kaže:

"Davno je pokrenuta ta priča, još kad je 'Jabuka' imala neki koncert u Podgorici. Menadžer Dragan Bulajić tada im je pustio pjesmu 'Milo moje', Žeri se dopala, pitao je da li je već izdata. Sjećam se da su me zvali da pitaju da li bi mi smetalo da je obrade, na šta sam ja rekao da bi mi to bilo zadovoljstvo i od tada se niko nije javljao, pa sam ja i zaboravio na tu priču. Čak i nedavno kad sam pričao sa Božom koji mi je rekao da su obradili njegovu pjesmu, bilo mi je drago. Ni tada se čak nijesam sjetio da su i za moju pjesmu tražili prava," prisjeća se Radovanović.

On je tek preksinoć čuo novu verziju pjesme i tvrdi da nije previše promijenjena.

"Upravo tako sam je i zamišljao, a Žera joj je specifičnim pjevanjem dao svoj pečat. Prosto, kad ga čovjek čuje, mora da mu vjeruje," ističe Radovanović.

Ovo nije njegova prva pjesma koja je obrađena. Srpska grupa “Joca i zmajevi” za debi album je uzela Vanjinu “Ne pitaj za mene”, i preimenovala je u “Korak, po korak”.

"Nijesam ni slutio da su moje pjesme toliko interesantne i da će ih ljudi obrađivati, što mi je ujedno i velika čast. U stvari, poenta bavljenja muzikom je da neko poželi da obradi tvoju pjesmu. Svako pjesmu interpretira na drugačiji način, jer je drugačije i doživi. Potpuno je osjećaj drugačiji kad kao autor radiš za nekoga, kad ono što si već snimio obrade, bude ti nekako milo. Muzika na taj način i živi," smatra Radovanović.

On tvrdi da je raspoložen za dalju saradnju sa Jabukom i ne skriva da bi volio da za njih radi i namjenski. Publici poručuje da uživa u numeri “Milo moje” u izvedbi Jabuke, ali da ovo neće biti i njena posljednja verzija.

"Biće je još," kroz smijeh obećava Radovanović i nastavlja:

"To je jedina od 'starih' pjesama koja će se naći na mom novom albumu. Naime, kada smo preslušavali singlove koje sam izbacio nakon izdanja “Pričaj dodirom” sa producentima složio sam se da 'Milo moje' mora ići na album. Iako se isprva nije uklapala u koncepciju, napravili smo drugi aranžman i potpuno se stopila sa ostalim pjesmama. To je pjesma koja ima emociju i jedna od onih koje će da žive," siguran je Radovanović.