Klintonova pisma i drugi predmeti Monike Levinski na aukciji

Kolekciju od 32 predmeta je bivši Monikin ljubavnik, Endi Blejler, dao tužiocu Kenetu Staru tokom istrage devedesetih godina, navodi se u saopštenju aukcijske kuće

1 komentar(a)
Monika Levinski, Foto: Ramonanibaltv.blogspot.com
25.06.2013. 14:58h

Kolekcija predmeta koji su korišćeni tokom istrage afere između stažistkinje u Bijeloj kući Monike Levinski i tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona biće ponuđena na onlajn aukciji, saopštila je aukcijska kuća Nejt D. Senders.

Kolekciju od 32 predmeta je bivši Monikin ljubavnik, Endi Blejler, dao tužiocu Kenetu Staru tokom istrage devedesetih godina, navodi se u saopštenju aukcijske kuće.

Monikina afera sa tada oženjenim Blejlerom, njenim nekadašnjim učiteljem glume u srednjoj školi, objelodanjena je tokom istrage koja je dovela do poziva za smjenu Klintona 1998. godine.

Među predmetima na aukciji su potpisano Klintonovo pismo Blejlerovima, fotografije i kartice Monike Levinski i odjeća koju je ona poklonila Blejlerovoj suprugi Kejt Nejson koja je cijelu kolekciju i dala na aukciju.

"Predmeti koje je posjedovala Monika Levinski, naročito oni povezani sa skandalom u Bijeloj kući i istragom Kena Stara su izuzetno rijetki", navodi se u saopštenju Nejta D. Sendersa. "Ovo je, koliko je poznato, jedina kolekcija ove vrste koja se pojavila".

Očekuje se da će predmeti biti prodati za 25.000 do 50.000 dolara. Onlajn nadmetanje trebalo bi da se završi do 27. juna.

Monika Levinski (39) se u međuvremenu preselila u Veliku Britaniju i kloni se očiju javnosti.