Pejović: Nemam čega da se stidim i ponosna sam zbog onog što radim

Pejović je na sjednici Anketnog odbora kazala da ostaje pri sve svemu što je izjavila na sjednici u Herceg Novom

61 pregleda64 komentar(a)
Daliborka Pejović, Foto: Boris Pejović
25.06.2013. 12:49h

Članica Predsjedništva Demokratske partije socijalista Daliborka Pejović kazala je da ta partija nikad nije vršila politički pritisak na državne službenike i tražila da na lokalnim izborima u Herceg Novom glasaju za DPS.

Pejović je na sjednici Anketnog odbora kazala da ostaje pri svemu što je izjavila na sjednici u Herceg Novom.

"Ja nemam čega da se stidim, i ponosna sam zbog onog što radim. Najmanje Daliborka Pejović ima veze sa organizovanim kriminalom u Crnoj Gori, šta sam ja to loše uradila da bih bila dio organizovanog kriminala, kazala je ona i pozvala opoziciju da ponudi dokaze protiv nje, ukoliko ih ima.

Ona je kazala da su stranački organi DPS-a na sjednicama, sa kojih su objavljeni transkipti iz afere "Snimak", samo komentarisali rezultate izbora u Herceg Novom.

Pejović je kazala da nikada nije brisala građane iz biračkih spiskova i da nas to nema pravo, a kako je pojasnila, DPS je kao i svi ostali imao uvid u birački spisak i tražila da se iz spisaka izbrišu oni koji su morali prema Zakonu.

Pejović je sjednici Anketnog odbora kazala da ostaje pri svemu što je izjavila na sjednici u Herceg Novom

"Pitajte Obrada Gojkovića ko je brisao ljude iz biračkog spiska. To je zadatak lokalnih sekretarijata, a partija na to nema prava", odgovorila je Pejović na pitanje Vladana Bojovića, zbog čega jer uoči izbora izbrisano 540 građana Herceg Novog.

Ona je kazala da je tokom izbora bilo zloupotrebe i da su na nekim mjestima glasali sa njemačkim pasošem i starim, plasticifiranim dokumentima.

Na njenu konstataciju da nije bilo pritisaka u državnim preduzećima, i da niko nije kažnjen zbog toga kako je glasao, predsjednik odbora Koča Pavlović kazao je da takvi odgovori vrijeđaju zdrav razum.

"Crnogorska javnost nije nedonošče, da ne može da shvati o čemu se radi. Molim Vas, odgovarajte i prestanite da nas vrijeđate na ovaj način", kazao je Pavlović.