Škotska u "kockastom": Dresovi Hrvatske razgrabljeni u Glazgovu

Škotlanđani-independisti su otišli i korak dalje - dres Hrvatske bio je najtraženiji artikal u prodavnicama sportske opreme u Glazgovu

182 pregleda1 komentar(a)
Hrvatska, Foto: Reuters
12.07.2018. 16:18h

Fudbalski svijet voli autsajdere, nekako se podrazumijeva da neutralni ljubitelji fudbala uvijek navijaju za slabije, makar kada su u pitanju mečevi nacionalnih timova.

Postoje, međutim, i drugi razlozi, koji i nemaju baš mnogo veze sa fudbalom...

To se najbolje vidjelo u Škotskoj, gdje se, kako navode ostrvski mediji, masovno navijalo za Hrvatsku, zapravo protiv Engleske.

Škotlanđani-independisti su otišli i korak dalje - dres Hrvatske bio je najtraženiji artikal u prodavnicama sportske opreme u Glazgovu.

"Nije neuobičajeno da se to događa kada igra Engleska, ali ovo je bilo potpuno neočekivano - svi hrvatski dresovi su rasprodati u našim radnjama, a imali smo toliko narudžbi da jednostavno nismo mogli svima da udovoljimo", kazao je portparol "Najkijevog" šopa u Glazgovu.

Slično je, javljaju mediji, bilo i kada je Engleska igrala sa Švedskom.

"Oni najtvrdokorniji navijači Škotske zaista navijaju isključivo protiv Engleske, nije ih apsolutno briga ko je protivnik", rekao je Sendi Grivs, direktor kompanije "Greaves sport".