Uhapšena četiri Podgoričanina: Izvršili 18 krađa u Podgorici i 17 na primorju?

Ove osobe su kako se sumnja, tokom juna i jula ove godine, počinile krivična djela tako što su upotrebnom "podesnog sredstva i fizičke snage" provaljivali ulazna vrata i prozore na poslovnim i ugostiteljskim objektima i privatnim zdravstvenim ustanovama i trgovinskim radnjama

85 pregleda2 komentar(a)
lopov, razbojnik, krađa, Foto: Shutterstock.com
12.07.2018. 13:48h

Podgorički policajci su razriješili 18 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju počinjenih na štetu više pravnih lica i uhapsili četiri osobe od kojih je jedna maloljetna, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici CB Podgorica su, 11.07.2018. godine, lišili slobode E.F. (18), V.M. (18) i S.C. (18), sva lica iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili 18 krivičnih djela teška krađa u produženom trajanju, dok je u 12 ovih krivičnih djela učestvovao i maloljetni B.H. (17). Maloljetni B.H. je juče, 11.07.2018. godine, lišen slobode i uz poseban izvještaj priveden državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela", stoji u saopštenju UP.

Ove osobe su kako se sumnja, tokom juna i jula ove godine, počinile krivična djela tako što su upotrebnom "podesnog sredstva i fizičke snage" provaljivali ulazna vrata i prozore na poslovnim i ugostiteljskim objektima i privatnim zdravstvenim ustanovama i trgovinskim radnjama.

"Oni su, sumnja se, ova krivična djela vršili u noćnim časovima u dijelu Starog Aerodroma, Konika, Maslina i City kvarta. Osumnjičeni su, sumnja se, u ulici Mitra Bakića otuđili vozilo marke „VW Golf II“, a koje su kako se sumnja koristi u izvršenju ostalih krivičnih djela. Osim ovog vozila, oni su, sumnja se, otuđili oko 4.000 eura, 800 turskih lira, četiri lap – topa, tablet, devet mobilnih telefona, ručni sat veće vrijednosti, alkoholna pića, garderobu i druge predmete", navodi se u saopštenju.

Ukradeno vozilo je pronađeno i vraćeno vlasniku uz određenu svotu ukradenog novca.

Policija je u saradnji sa CB Budva, Bar i Tivat došli do saznanja da su ove osobe pored 18 krivičnih djela na teritoriji Podgorice, kako se sumnja, izvršili i 17 krivičnih djela na teritorijama Budve, Bara i Tivta.