Stanje Olivere Bibe Barović nepromijenjeno: Djevojka i dalje u komi

Sinoć oko 00.30 časova "Vijestima" je iz KC saopšteno da Barovićeva ima teške povrede mozga i grudnog koša, te da diše uz pomoć respiratora

3016 pregleda8 komentar(a)
Olivera Barović, Foto: Vesko Belojević
17.06.2013. 10:35h

Stanje Podgoričanke Olivere Bibe Barović (31) je nepromijenjeno i ona je i dalje u komi, javlja TV Vijesti.

Barović je sinoć zadobila teške tjelesne povrede i helikopterom sa stadiona Lugovi u Budvi hitno je prebačena u Klinički centar, nakon što je u udesu, koji se dogodio oko 20.30 časova na Svetom Stefanu, pala sa motora.

Sinoć oko 00.30 časova "Vijestima" je iz KC saopšteno da Barovićeva ima teške povrede mozga i grudnog koša, te da diše uz pomoć respiratora.

Uslijed udara djevojka, koja, kako je "Vijestima" potvrđeno, na glavi nije imala kacigu, preletjela je automobil i pala na asfaltnu podlogu, zadobivši teške povrede glave i trupa
Olivera Barović, kćerka poznatog biznismena Veselina Barovića, bila je na mjestu suvozača na motociklu, kojim je upravljao Budvanin Nikola Radunović (19), kada je, iz za sada nepoznatih razloga, došlo do sudara sa BMW-om (BD AM 683) za čijim je volanom bio Nikola Grloman.

Udes se dogodio na svetostefanskoj raskrsnici, kada je motor, skrećući iz pravca Budve ka Petrovcu, munjevito udario u BMW, koji se iz naselja Sveti Stefan uključivao na Jadransku magistralu.

Uslijed udara djevojka, koja, kako je "Vijestima" potvrđeno, na glavi nije imala kacigu, preletjela je automobil i pala na asfaltnu podlogu, zadobivši teške povrede glave i trupa. Oba vozača prošla su bez povreda.

Ekipa Hitne pomoći odmah je teško povrijeđenu Barovićevu transportovala u kotorsku Opštu bolnicu. Iako se na prvi mah činilo da nije riječ o ozbiljnim povredama, jer je bila potpuno svjesna, iznenada je došlo do pogošanja stanja i djevojka je pala u komu.

Ljekarski konzilijum odmah je donio odluku da se povrijeđena djevojka transportuje u podgorički Kilinički centar. Angažovan je i helikopter, koji je oko 22.30 časova sletio na stadion Lugovi, gdje je kolima iz kotorske bolnice dovezena Barovićeva. Teško povrijeđena djevojka dopremljena je petnaestak minuta kasnije u Podgoricu, gdje je ispred zgrade KC-a čekalo više desetina članova porodice i prijatelja.

Uviđaj je na licu mjesta, uz aisistenciju budvanske policije, izvršila zamjenica osnovnog tužioca iz Kotora Tanja Čolan-Deretić.