"DPS je obmanuo i izdao građane Budve"

DPS namjerava da sprovede različite aršine za istovjetne građanske inicijative za obaranje planova - u Budvi odbornici protiv uvođenja moratorijuma na gradnju, u Petrovcu ne

0 komentar(a)
15.06.2013. 11:24h

Mještani naselja Gospoština i Starog grada, pokretači skupštinske inicijative za obaranje DUP-a „Budva centar“, optužili su gradonačelnika Lazara Rađenovića i lidera budvanskog DPS-a, ujedno i šefa parlamenta, Bora Lazovića, da su, kako su juče naveli, “glavni krivci za nezapamćenu izdaju građana Budve”.

Revolt inicijatora izazvali su različiti aršini, koje DPS namjerava da sprovede za istovjetne građanske inicijative za obaranje planova u Budvi i Petrovcu.

U Budvi su odbornici protiv uvođenja moratorijuma na gradnju, dok to nije slučaj i sa Petrovcem.

Budva

Upravo nakon što je mjesni odbor DPS-a u Petrovcu poručio da neće odustati od uvođenja moratorijuma, sjednica budvanskog parlamenta prekjuče je prekinuta bez objašnjenja i najave kada će biti nastavljena.

"Poslije svega jedino se jedan zaključak nameće, u pitanju su lični interesi čelnika DPS-a u Budvi, kojih nema u Petrovcu“, naveo je pokretač inicijative za obaranje DUP-a “Budva centar” Dragan Krapović koji je sa predsjednicom Savjeta MZ Stari grad Boženom Jelušić na sjednici lokalnog parlamenta obrazlagao zbog čega odbornici vladajuće koalicije moraju uvesti moratorijum na gradnju, ukoliko misle da spasu grad.

Komentarišući različite aršine koje sprovodi DPS prema građanskim inicijativama, Krapović je kazao da su “glavni krivci funkcioneri DPS-a u Budvi, koji donose odluke”.

"Predsjednik Opštine Lazar Rađenović nas je 17. maja primio u svoj kabinet. Tražio je da podnesemo amandman kojim povlačimo zahtjev za zabranu gradnje. Zauzvrat smo tražili garancije da će ostali naši zahtjevi biti ispunjeni. Međutim, u toku skupštinske sjednice saznajemo da je sa petrovačkim DPS-om i SDP-om dogovoreno da se uvede moratorijum na gradnju. Riječ je o dvije identične inicijative. Pokretači iz Petrovca su tu incijativu pisali poslije naše i u konsultaciji sa nama. Pritom, tu su i dva identična amandmana odbornika DPS-a dr Srđe Popovića da se i u Budvi i u Petrovcu ne uvodi moratorijum“, kazao je Krapović.

“U pitanju je najprizemnija manipulacija, obmana i izdaja građana Budve, njih 585 koji su čistog srca i bez ikakvog ličnog interesa potpisali građansku inicijativu i time predočili svoje probleme Opštini i molili je da ih riješi”
DPS je, tvrdi on, sproveo smišljen scenario, što se vidjelo kada je predsjednik SO Boro Lazović na početku zasjedanja odložio inicijativu iz Petrovca za kraj zasjedanja, kako bi se i glasalo za nju.

“U pitanju je najprizemnija manipulacija, obmana i izdaja građana Budve, njih 585 koji su čistog srca i bez ikakvog ličnog interesa potpisali građansku inicijativu i time predočili svoje probleme Opštini i molili je da ih riješi”, naveo je Krapović.

Naglašavajući da podržavaju uvođenje moratorijuma u Petrovcu, on je kazao da je u Petrovcu postignut dogovor da se, kao kompromis mjesnog odbora i budvanskog DPS-a, izgradi soliter.

“Već su dogovorene izmjene i dopune DUP-a, ali i uvođenje moratorijuma. Ne znam koliko je uopšte moralno od tih istih odbornika DPS-a iz Petrovca da dignu ruku protiv moratorijuma u Budvi, ali i za uvođenje zabrane gradnje u njihovom gradu. Ko dozvoljava tim ljudima da na taj način odlučuju i dogovoraju se o građanskim incijativama, koje nemaju nikakve veze sa političkim partijama“, istako je Krapović.

Galerija

Dragan Krapović FOTO: Vuk Lajović