Radović objavio spisak za Evropsko prvenstvo B divizije

„Cilj je plasman u A diviziju, da uradimo ono što nijedna juniorska generacija nije uspjela da uradi do sada”, rekao je selektor Dragan Radović

1 komentar(a)
10.06.2013. 13:25h

Cilj crnogorske juniorske košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu B divizije biće plasman u elitni rang, kazao je selektor Dragan Radović.

Juniorska reprezentacija učestvovaće na Evropskom prvenstvu B divizije, koje će biti održano od 18. do 28. jula u makedonskoj Strumici.

Radović je na današnjoj konferenciji za novinare objavio spisak igrača na koje računa za predstojeće EP.

Na spisku se nalazi 18 košarkaša : Aleksandar Novosel, Aleksandar Dožić, Mihailo Radunović, Vasilije Baćović i Miloš Anđelić (Budućnost), Luka Đurović, Igor Čvorović i Goran Lončar (Sutjeska), Emir Hadžibegović i Nemanja Šekularac (Centar), Milovan Drašković (Barselona, Španija), Zoran Nikolić (Đirona, Španija), Marko Raičević (Studentski centar), Vaso Milović (Mornar), Petar Popović (Lovćen), Luka Savić (Primorje) i Zdravko Bošković (Anagastum).

„Cilj je plasman u A diviziju, da uradimo ono što nijedna juniorska generacija nije uspjela da uradi do sada”.

„Očekuje nas naporan rad, kako na pripremnim mečevima, tako i na prvenstvu, pa od igrača očekujem maksimum”, rekao je Radović.

On je pohvalio učinak centra Barselone Milovana Draškovića, navodeći da će on biti veliko pojačanje.

„Drašković je imao dobru sezonu sa iskustvom igranja u jakoj ligi, i sigurno je da će biti veliko pojačanje, ali uvijek stavljam kolektiv ispred pojedinca”, rekao je Radović.

Kapiten reprezentacije Luka Đurović kazao je da očekuje plasman u A diviziju

„Imamo dobru ekipu, uradićemo sve što je do nas kako bismo ostvarili dobar rezultat”, rekao je Đurović.

Izabranici Dragana Radovića na šampionatu u Makedoniji igraće u grupi D sa Portugalom, Luksemburgom, Belgijom i Bjelorusijom.

Tri prvoplasirane selekcije sa prvenstva izboriće plasman u A diviziju.