Disciplina kičme na Lake festu

Na Lake festu, koji će se održati na Krupcu od 19. do 21. jula dolazak potvrdili Goribor, Obojeni program, Goblini i Let 3, a očekuje se i dolazak čuvenog Manu Čaoa

103 pregleda3 komentar(a)
Disciplina kičme, Foto: Stanislav Milojković
08.06.2013. 17:16h

Kultni beogradski sastav Disciplin A Kitschme (DAK) nastupiće na ovogodišnjem Nikšićko Rock's Lake festu, potvrdili su organizatori. Popularni bend predvođen Dušanom Kojićem Kojom prvi put će posjetiti Crnu Goru od koncerta u Podgorici prije dvije godine.

"Ne mogu baš najbolje da se sjetim tadašnje set liste, ali ova će sigurno biti drugačija. U izboru pjesama iz trodecenijske karijere definitivno ne oskudijevamo", kazao je Koja za "Vijesti".

On je otkrio da će njegov bend pokušati da ugovori još koncerata po Crnoj Gori, ali da nije sigurno da li će to biti ove ili sljedeće godine.

DAK je nedavno na svom koncertu u Beogradu predstavila muzički film "Video Uf!" koji zaokružuje priču u vezi s njihovim aktuelnim izdanjem "Uf!" koje je dostupno za besplatno preuzimanje sa sajta exitmusic.tv.

"U pitanju je kratki muzički film, iscrpna vizuelizacija skraćene “exit_edit” verzije istoimenog albuma grupe Disciplin A Kitschme, koji uz četiri ranije viđena spota sadrži potpuno nove video-zahvate za ostalih šest numera. Urađen je kao kolaž video-snimaka snimljenih profesionalnim i amaterskim kamerama/mobilnim telefonima i profesionalnih/amaterskih/Internet fotografija, uz neke moje animacije", objasnio je Koja.

On je kazao da je tokom posljednje dvije godine, koliko je prošlo od objavljivanja albuma, skupljao fotografije i snimke nastupa njegovog benda sa Exita, Arsenal festa, iz Tuzle, Zagreba, Beograda i konačno sve spojio u jednu cjelinu.

"Neke od tih radova javnost je već vidjela u spotovima koji su pratili izdanje. O prikazivanju filma na Lake festu nismo pričali, ali ideja nije loša. Razmotrićemo je sa organizatorima", odgovorio je on na pitanje da li će materijal moći da vidi publika na Krupcu.

Disciplina kičme je završila priču u vezi sa promocijom aktuelnog albuma i sada će krenuti da radi na novom materijalu, kazao je Koja.

"Reakcije su više nego dobre, publika je upoznala pjesme i pjeva ih zajedno sa nama po koncertima, a pomenutim filmom smo ujedno i zaokružili ovu 'Uf!' etapu. Sada se okrećemo novoj avanturi, u kojoj će biti još soničnih pomaka", najavio je poznati muzičar.

Uz DAK učešće na ovogodišnjem Lake festu koji će se održati na Krupcu od 19. do 21. jula potvrdili su Goribor, Obojeni program, Goblini i Let 3, a očekuje se i dolazak čuvenog Manu Čaoa.