Mojkovčanin Darko Stanić najbolji golman Lige šampiona

U anketi je učestvovalo čak 20.000 rukometnih zaljubljenika sa svih meridijana. Na svakoj poziciji su bila nominovana po četiri igrača (ukupno 32 iz 15 zemalja, odnosno, 12 klubova)

92 pregleda5 komentar(a)
Darko Stanić, Foto: Reuters
31.05.2013. 12:38h

Golman skopskog Metalurga i reprezentacije Srbije Darko Stanić izabran je u idealnu postavu EHF Lige šampiona za sezonu 2012/2013.

“Ministrar odbrane”, kako popularno zovu 34-godišnjeg Mojkovčanina, dobio je najviše glasova od 13. aprila, od kada su rukometni fanovi mogli da glasaju putem sajta Evropske rukometne federacije.

Stanića je dobio 38 odsto glasova, a iza sebe je ostavio jednog Tijerija Omejea (Kil), te Matijasa Andersona (Flensburg) i Silvija Hajnfetera (Fuhse Berlin).

“Na Evropskom prvenstvu u Srbiji je izabran za najboljeg golmana turnira i osvojio je srebrnu medalju sa Srbijom. Želio je da svoju karijeru završi u Skoplju. Predstavlja jedan od najbitnih faktora uspjeha Metalurga – plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, po prvi put u istoriji kluba”, komentar je EHF-a na izbor Stanića.

Još jedan igrač sa prostora bivše Jugoslavije našao se u idealnoj postavi, hrvatski reprezentativac Ivan Čupić, koji je izabran za najbolje desno krilo.

U anketi je učestvovalo čak 20.000 rukometnih zaljubljenika sa svih meridijana. Na svakoj poziciji su bila nominovana po četiri igrača (ukupno 32 iz 15 zemalja, odnosno, 12 klubova).

Idealna postava

Golman: Darko Stanić (Metalurg – 38%)

Lijevi bek: Filip Jiha (Kil – 33%)

Srednji bek: Daniel Narsis (Kil – 35%)

Desni bek: Laslo Nađ (MKB Vesprem – 42%)

Lijevo krilo: Anders Egert (Flensburg – 39%)

Desno krilo: Ivan Čupić (Kelce – 42%)

Pivotmen: Žulen Aginagalde (Atletiko Madrid – 32%)

Najbolji defanzivac: Ištvan Šuc (Vesprem – 34%)