Baranka tvrdi da je pretučena i silovana

U noći petka na subotu, kako tvrdi djevojka, popili su četiri boce piva od dva litra, poslije čega ju je pozvao u spavaću sobu i naredio joj da se skine

10 komentar(a)
Silovanje, Žrtva silovanja, Foto: Shutterstock
20.05.2013. 10:50h

Baranka J. M. (29) prijavila je policiji da ju je silovao sugrađanin R. G. (47), nakon pijanke u njegovoj kući u naselju Bjeliši, u opštini Bar.

Silovanje se navodno dogodilo u ranim jutarnjim časovima u subotu 18. maja.

Prema informacijama “Vijesti” iz policije, J. M. je došla u Hitnu pomoć istog dana oko 11 časova. Dežurni ljekari su o događaju odmah obavijestili policiju, koja je uzela izjavu od djevojke.

"Kazala je da R. G. poznaje od ranije i da su se često posjećivali i imali intimne odnose. U noći petka na subotu, kako tvrdi, popili su četiri boce piva od dva litra, poslije čega ju je pozvao u spavaću sobu i naredio joj da se skine", rekao je izvor “Vijesti” iz policije.

"Djevojka je imala vidne povrede po tijelu u predjelu grudi, vrata i glave. Od zadobijenih udaraca, kazala je i da je povremeno gubila svijest. Dodala je da je R. G. skinuo odjeću sa nje i protivno njenoj volji, uz upotrebu sile, primorao je na obljubu”
J. M. je kazala inspektorima da ju je R. G. prvo tukao pa silovao, nakon što je odbila da posluša njegovo naređenje.

"Djevojka je imala vidne povrede po tijelu u predjelu grudi, vrata i glave. Od zadobijenih udaraca, kazala je i da je povremeno gubila svijest. Dodala je da je R. G. skinuo odjeću sa nje i protivno njenoj volji, uz upotrebu sile, primorao je na obljubu”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Istakla je, prema istim informacijama, i da joj je u tim trenucima prijetio da će je ubiti i pričao: "Ja sam tvoj Bog".

Poslije saslušanja u policiji inspektori su odveli J. M. na ljekarske i ginekološke preglede. Policija je vrlo brzo pronašla R. G., uhapsila ga i obavijestila zamjenicu višeg državnog tužioca u Podgorici Ljiljanu Lakić.

Nakon što je osumnjičenog saslušala, tužiteljka Lakić mu je odredila 48-časovno zadržavanje.

Prema informacijama iz policije, R.G. nije priznao da je silovao sugrađanku. Pred inspektorima je tvrdio da ju je samo šamarao, jer mu je psovala majku koja je ranije preminula. Istražnim radnjama je utvrđeno da je R. G bio pijan u noći, navodnog, silovanja.

Iz Uprave policije saopšteno je da je dežurna služba barske policije u subotu obaviještena od Službe hitne medicinske pomoći da je J.M. zahtijevala ljekarsku pomoć, zbog povreda na tijelu, koje je, kako je navela, dobila kada je silovala njoj poznata osoba. Policija sumnja da je R.G., silovao J.M u subotu ujutro, u svojoj kući u naselju Bjeliši u Bar, nekoliko časova nakon što je J.M. došla kod njega. “Prethodno je R.G. zadao više udaraca J.M. u predjelu glave i tijela, upućujući joj prijetnje i savladavši njen aktivan otpor, sumnja se, prinudio je na obljubu”, kaže se u saopštenju

Baranin će danas biti sproveden kod istražnog sudije, koji će odlučiti da li će mu produžiti pritvor i odrediti istragu.