Katanac do daljeg

Simpatizeri domaćeg kluba nisu mogli da istrpe blamiranje fudbalera na terenu, njihovu nespobnost i nemoć da iskoristie (ne)očekivani poklon Čelika, koji je savladao Sutjesku

59 pregleda1 komentar(a)
Lovcen 5, Foto: Savo Prelević
19.05.2013. 06:49h

Lovćen je napravio džinovski korak ka opstanku i pokazao da ima ekipu za gornji dio tabele u meču u kojem je Budućnost doživjela definitivan slom - fudbalski, navijački i svaki drugi...

Utakmica pod Goricom prekinuta je u 80. minutu (kod rezultata 1:2), kada je sudija Mileta Šćepanović odveo fudbalere dva tima u svlačionicu, a zapravo se nije igralo od 69, pošto grupica navijača domaćeg tima nije prestajala da ubacuje stolice u teren.

Simpatizeri domaćeg kluba nisu mogli da istrpe blamiranje fudbalera na terenu, njihovu nespobnost i nemoć da iskoristie (ne)očekivani poklon Čelika, koji je savladao Sutjesku.

Umjesto derbija za titulu, koji bi se igrao naredne subote da je Budućnost pobijedila Lovćen, dobijen je - prekid meča.

Baš kao i prošle sezone, Lovćen će gostovanje pod Goricom gotovo izvjesno dobiti službenim rezultatom 3:0, opet zbog navijača Budućnosti.

Različiti su samo razlozi - prošle godine bilo je to slavlje zbog titule (invazija na teren), a ove totalni revolt zbog njenog gubitka.

Finalni minuti prerano završene predstave pod Goricom pretvorili su se u pravu komediju, pošto je policija samo skrštenih ruku posmatrala ubacivanje stolica u teren, a oficijelni spiker - molio navijače da napuste tribine!

Bio je to uslov nastavka meča, neposredno nakon što je Srđan Radonjić smanjio na 2:1 i vratio tračak nade za domaći tim, koji je uz rezultatski minus imao i igrača manje.

Grupica navijača Budućnosti nije poslušala ovu “molbu”, lijepo sročenu, već je ostala na tribinama, pa će Lovćen, uz bodovni saldo, uskoro popraviti i gol-razliku.

Nakon što drugi put u 12 mjeseci utakmica pod Goricom završava prije vremena, a navijači Budućnosti četvrti put od prošle godine prave incidente, izvjesno je da će stadion pod Goricom biti zaključan do doglednog vremena.

Kakav se fudbal na njemu igra, i ušta su se pretvorile utakmice Budućnosti, najveća crnogorska arena ne zaslužuje ništa drugo do - katanac!

Odlazak igrača u svlačionicu deset minuta prije kraja ispraćen je i povicima “uprava napolje” koje je, kakva ironija, čuo samo jedan član uprave Budućnosti u svečanoj loži. Više ih nije bilo...

I malo o Lovćenu - Cetinjani su održali čas fudbala oslabljenoj Budućnosti, koja je u ključnoj utakmici sezone opet počela bez ključnih fudbalera (Flavio, Adrović i Radonjić ušli su u nastavku).

Izabranici juče suspendovanog Mojaša Radonjića mogli su i na poluvremenu da vode 2:0 (stativa i još jedan zicer Milana Đurišića, velika šansa Vujovića), ali su bolju igru pretvorili u pobjedu tek kada su dobili igrača više.

Adnan Orahovac je u 55. minutu pogibeljno startovao na Denija Hočka, za direktan i potpuno zaslužen crveni karton.

Baš iz tog faula, koji se dogodio na centru, Luka Mirković je lukavim i majstorskim pasom uhvatio defanzivce Budućnosti na spavanju, a šansu je iskoristio Vujović.

Bivši crnogorski reprezentativac mogao je potom da pogodi i u 63. minutu (odbranio mu Ljuljanović) ali se ispravio u 69, nakon fenomenalnog bijega i dodavanja Đurišića.

Navijači Budućnosti uveliko su bili počeli da ubacuju stolice na teren. Jedna od njih uletjela je u šesnaesterac baš u momentu kada je Srđan Radonjić, efektno glavom pogodio za 1:2 nakon centaršuta Marka Vukčevića.

Bio je to posljednji detalj iz igre, i posljednja ubačena stolica...

Budućnost - Lovćen 1:2 (prekid u 80. minutu)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Aleksandar Đikanović (Nikšić) i Dejan Pavićević (Podgorica). Strijelci: Radonjić u 69. minutu za Budućnost, Vujović u 65. i 69. minutu za Lovćen. Žuti kartoni: Kamberović, N.Vukčević (Budućnost), Marković, Mirković i Vujović (Lovćen).

Budućnost: Ljuljanović 6, Raspopović 5, Kopitović 5, Orahovac 5, Kamberović 5, Raičković 5 (Flavio), N.Vukčević 5, M.Vukčević 5, Mugoša 5,5, Cmiljanić 5 (Adrović), Nikač 5 (Radonjić 6)

Lovćen: Dragojević 7, Radunović 7, Tatar 7, Dušak 7, Martinović 7, Marković 7, Hočko 7, Mirković 7,5, Vušurović 7, Đurišić 7,5, Vujović 8,5.