Jovović na sudu jer je tukao ženu

Jovovića je sredinom aprila njegova supruga S.J. prijavila policiji da je tukao

180 pregleda16 komentar(a)
Mladen Jovović, Foto: Jelena Jovanović
18.05.2013. 19:14h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Mladena Jovovića, zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, rečeno je “Vijestima” u tužilaštvu.

Jovovića je sredinom aprila njegova supruga S.J. prijavila policiji da je tukao. Policija je, intervenišući po prijavi Jovovićeve supruge, pretresla njihovu kuću i pronašla šest pušaka.

Pomoćnik ministara je, prema nalogu tužioca, tada uhapšen i u policijskom pritvoru je proveo dva dana. Nakon zadržavanja u policiji, a poslije saslušanja kod istražnog sudije, pušten je da se u daljem postupku brani sa slobode.

Uhapšen pomoćnik ministra Mladen Jovović>>>

Mediji su u oktobru prošle godine pisali da je Osnovno tužilaštvo u Podgorici pokrenulo sprovođenje istražnih radnji protiv Jovovića, zbog sumnje da je prijetio zamjenici tužioca Andrijani Nastića.

To su dematovali i Jovović i osnovni državni tužilac Ljiljana Klikovac. Jovović joj je, objavljeno je tada, prijetio nakon što je ona u postupku protiv tri službenika MUP-a, protiv kojih su podnijete krivične prijave zbog davanja lažnih iskaza, tražila dopunu tih krivičnih prijava.

Tada je objavljeno da je Jovović, navodno, telefonom pozvao Nastićevu i prijetio da će je ostaviti bez posla jer je nesposobna i ne zna da radi svoj posao.

Jovovićev saradnik M. M. ispričao je krajem aprila “Vijestima” da ga pomoćnik ministra progoni od juna 2012. kada je kao jedan, od 32 člana SDP-a, napustio tu partiju.