Nova partija će se zvati Pozitivna Crna Gora

Ja sam duboko uvjeren da će građani prepoznati svoje potrebe kroz naše djelovanje, kazao je osnivač Darko Pajović

305 pregleda0 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
13.03.2012. 05:28h

Jedan od osnivača nove političke stranke Darko Pajović najavio je da će njen naziv biti Pozitivna Crna Gora, da će biti građanske orijentacije i pripadati lijevom centru.

Pajović je “Vijestima” rekao da je stranka formirana zbog zasićenja građana političkom ponudom u Crnoj Gori i njihove jasne potrebe za političarima koji donose teške, ali odgovorne odluke.

“Vladajuća elita je ranijih godina relativno uspješno uspijevala da kreira privid promjena u društvu. Danas više ni to nisu u stanju. Mi smo tu da ponudimo nove ljude, nove ideje i odgovorimo na zahtjev da Crna Gora postane pravednije mjesto za život i odrastanje novih generacija”, kazao je Pajović.

On je upozorio da izbori u Crnoj Gori već dugo ne donose nikakve političke promjene, zbog čega su građani nezadovoljni rezultatima vlasti, ali i opozicije. Izborne pobjede vlasti, smatra Pajović, redovno se pretvaraju u poraz građana, dok porazi opozicije kod birača stvaraju apatiju kod građana. Pajović smatra i da vladajuće partije djeluju umorno od vladanja i svakim danom donose sve lošije odluke.

Zbog toga, kako tvrdi, nova partija treba da ponudi promjene: “Ali promjene koje podrazumijevaju mir i stabilnost. Ja sam duboko uvjeren da će građani prepoznati svoje potrebe kroz naše djelovanje i da ćemo svi zajedno strpljivo i mudro dovesti da korjenitih promjena crnogorskog društva”.

Opširnije u štampanom izdanju