Đurđić naredio šankeru da ukloni tragove krvi sa mjesta napada na Čolovića?

Protiv šankera M.B. (23) je takođe podnijeta krivična prijava zbog djela sprječavanje dokazivanja.

388 pregleda0 komentar(a)
Jovan Đurđić, Foto: Jelena Jovanović
14.05.2013. 13:39h

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv policajca Jovana Đurđića (35) zbog sumnje da je počinio zloupotrebu službenog položaja.

Policija sumnja da je Đurđić naredio šankeru restorana "Vidikovac" u Baru, u kom je napadnut policajac Admir Čolović, da ukloni tragove krvi i polomljenog inventara, te udalji sa lica mjesta svjedoke događaja.

Protiv šankera M.B. (23) je takođe podnijeta krivična prijava zbog djela sprječavanje dokazivanja.

"Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da J.Đ, 05. aprila 2013. godine, prilikom fizičkog napada od strane više lica na policijskog službenika A.Č. u restoranu „Vidikovac“, nije postupio prema ovlašćenjima i dužnostima na koja je bio obavezan, a koja su propisana čl. 24, 54, 64, 73 i 77 Zakona o unutrašnjim poslovima". saopšteno je iz Uprave policije.

Osumnjičeni Đurđić i M.B. su, uz krivičnu prijavu, predati Višem državnom tužiocu u Podgorici.

Za prebijanje Admira Čolovića su optuženi Goran Vukmanović, Nemanja Obradović, Velimir Vuksanović i Robert Kožar.

Čoloviću je u tuči slomljena vilica, zato što se, prema jednoj verziji događaja, umiješao u raspravu svog kolege Jovana Đurđića sa optuženima.

Više sagovornika "Vijesti" iz policije ranije su kazali da je Đurđić pobjegao kada su mladići počeli da tuku Čolovića, što je Đurđić negirao, prozivajući Čolovića za izazivanje incidenta. Rekao je da je razdvajao zaraćene strane.

Tada je Čoloviću ispao službeni pištolj, koji je oteo Vukmanović.