Ivanj: Novac dijelili bliskim NVO kršeći pravila konkursa

“Opština Tuzi je nastavila sa starom praksom. Finansiraju se beznačajni projekti potpuno anonimnih NVO, a omalovažavaju se organizacije koje imaju renome i veoma bitne projekte za očuvanje tradicije i kulture ovog kraja”

54 pregleda0 komentar(a)
Tuzi, Foto: Luka Zeković
06.07.2018. 18:58h

Predsjednik kluba odbornika Demokratskog saveza (DS) u Tuzima Ivan Ivanj optužio je rukovodstvo opštine Tuzi da je na nedavno završenom konkursu za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama “dijelilo javne pare šakom i kapom njima bliskim ljudima i bacalo mrvice onima za koje znaju da nijesu ‘njihovi’”.

“Opština Tuzi je nastavila sa starom praksom. Finansiraju se beznačajni projekti potpuno anonimnih NVO, a omalovažavaju se organizacije koje imaju renome i veoma bitne projekte za očuvanje tradicije i kulture ovog kraja”, kazao je Ivanj.

On je istakao da je time vladajuća većina poručila da će “raditi što im je volja”.

“Da rade šta im je volja, da nastavljaju sa flagrantnim kršenjem svih mogućih pravila i odluka, koje su, treba reći, oni usvojili u Skupštini, najbolje ilustruje i ovaj konkurs. Naime, u uslovima konkursa piše da se od strane komisije za raspodjelu sredstava, neće razmatrati projekti koji se realizuju van opštine Tuzi, a baš za te projekte izdvojili su najviše novca”, istakao je Ivanj.

On je kazao da je to postala praksa u Tuzima, na što su iz DS redovno ukazivali.

“Smatramo da se ovdje radi i o korupcionaškim radnjama, a ne samo činjenju ‘svojima’”, poručio je Ivanj.