Remi po mjeri Čelzija

Za posljednje mjesto, četvrto, koje vodi u kvalifikacije za evropsko elitu Totenhem sada mora da dobije obje utakmice do kraja, ali i nada se kiksu Arsenala

2 komentar(a)
Čelzi, Foto: Beta/AP
08.05.2013. 22:26h

Čelzi je remijem sa Totenhemom (2:2), u zaostalom meču 36. kola Premijer lige napravio veliki korak ka osvajanju trećeg mjesta i direktnog učešća u Ligi šampiona. Za posljednje mjesto, četvrto, koje vodi u kvalifikacije za evropsko elitu Totenhem sada mora da dobije obje utakmice do kraja, ali i nada se kiksu Arsenala.

U gradskom derbiju na “Stamford bridžu” “plavi” su imali bolje prilike, pošto su upotpunosti zaustavili najboljeg igrača lige, Gareta Bejla, a koliko su to lako uradili najbolje oslikava podataka da u prvom poluvremenu fudbaleri Čelzija nijesu napravili niti jedan faul nad igračima “sparsa”!

I nijesu kalkulisali igrači Čelzija već su od starta krenuli naprijed i nakon promašaja Huana Mate u 7. minutu, poveli nakon kornera tri minuta kasnije. Gari Kejhil je bio najvisočiji u skoku, prebacio je za Oskara, koji je glavom ubacio u mrežu. Totenhem je izjednačio iz prvog šuta, velemajstorskim potezom u stilu Alesandra del Pjera, Emanuel Adebajor je pogodio desni gornji ugao sa 25 metara.

Čelzi je nastavio sa boljom igrom a akciju Oskara i Fernanda Toresa iskoristio je Ramires za 2:1 u 39.

I u nastavku je Čelzi bio opasniji, ali su Eden Azar i Mata propustili sjajne prilike da završe posao. Kazna je stigla u 81. minutu, kada je Adebajor iznenađujuće petom proigrao Gilfa Sigurdsona, koji je raspalio sa desetak metara za 2:2. Taj gol je dao krila “sparsima”, krenuli su naprijed, ali je u 90. minutu Klint Dempsi propustio šansu za pobjedu i priliku da preteknu Arsenal na tabeli.

Rezultat:

Čelzi - Totenhem 2:2

Oskar 10, Ramires 39 - Adebajor 26, Sigurdson 80