Janović i Ivović na pragu titule

Velikan iz Dubrovnika je slavio i u drugom meču finala plej-ofa protiv Primorja (10:8), pa će imati tri meč lopte za 11. pehar šampiona Hrvatske

52 pregleda1 komentar(a)
Janović, Foto: Vesko Belojević
08.05.2013. 21:24h

Iako su u finalnu seriju ušli sa brojem dva, vaterpolisti Juga su na pragu pete uzastopne titule nacionalnog prvaka - velikan iz Dubrovnika je slavio i u drugom meču finala plej-ofa protiv Primorja (10:8), pa će imati tri meč lopte za 11. pehar šampiona Hrvatske, što je dvostruko manje od titula koje je osvojio u Jugoslaviji.

U godini u kojoj slavi 90. godišnjicu postojanja, Jug ka 51. trofeju u klupskoj istoriji guraju dva Crnogorca - Nikola Janović i Aleksandar Ivović. Dugogodišnji kapiten „ajkula” je postigao dva gola, a Leka je, pored izvanredne igre u odbrani, karakterističnom „haubicom” dva minuta prije kraja pogodio za 10:7 i otklonio sve dileme.

"Odigrali smo odlično. Fizički smo jači, to smo znali da iskoristimo. Napravili smo veliki posao, ali moramo da ostanemo sa obje noge na zemlji, jer je Primorje velika ekipa", naglasio je Janović.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Miho Bošković sa tri gola, dok su Primorje sa po dva pogotka predvodili Ćavi Garsija i Paulo Obradović.

Treći meč finala igra se za šest dana u Rijeci.