Vulin: Apsolutno neprihvatljivo formiranje bilo kakve vojske na teritoriji KiM

Svaki Srbin koji živi na Kosovu i Metohiji, kako je naveo, treba dobro da zna da "služenje u nekakvoj lažnoj vojsci Kosova jeste služenje protiv sopstvenog naroda i služenje protiv sopstvene države"

2 komentar(a)
Aleksandar Vulin, Foto: Beta-AP
06.07.2018. 15:53h

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da za Srbiju i njenu vojsku "apsolutno nije prihvatljivo" formiranje bilo kakve vojske na teritoriji Kosova i Metohije.

"Sve što nije u skladu s Rezolucijom 1244 (SB UN), sve što nije Kfor, za nas predstavlja destabilizaciju regiona i nešto sa čime ne možemo i nećemo da se složimo" rekao je Vulin, a prenijelo Ministarstvo odbrane Srbije.

Svaki Srbin koji živi na Kosovu i Metohiji, kako je naveo, treba dobro da zna da "služenje u nekakvoj lažnoj vojsci Kosova jeste služenje protiv sopstvenog naroda i služenje protiv sopstvene države".

"Oni koji prave vojsku Kosova ne prave je da bi ratovali sa Albanijom, ni da bi na Kosovu uspostavili red, ni da bi se sukobili s bilo kojim susjedom. Oni je prave isključivo, i samo sa jednim povodom – da bi destabilizovali region, a da bi pokušali da ugroze Srbiju i Srbe. Nema drugog razloga za postojanje vojske Kosova", rekao je Vulin.