Traži se peti član DRI

Odbor je saslušao i kanditate za četvrto mjesto člana Senata, a za to mjesto prijavili su se Ljiljana Vuksanović, Dragoslav Minić, Radule Žurić i Neli Ćuković

10 komentar(a)
Administrativni odbor, Foto: Luka Zeković
08.05.2013. 10:23h

Administrativni odbor Skupštine odlučio je da raspiše javni poziv za imenovanje petog člana Senata Državne revizorske institucije, koja je ostala upražnjena podnošenjme ostavke Miroslava Ivaniševića na mjesto predsjednika Senata.

Odbor je saslušao i kanditate za četvrto mjesto člana Senata koje je upražnjeno već tri godine i očekuje se da jedan od četiri kandidata bude izabran naredne sedmice.

Za to mjesto prijavili su se sudija Višeg suda Ljiljana Vuksanović, bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Dragoslav Minić, i dva kandidata koja su zaposlena u DRI Radule Žurić i Neli Ćuković.

Na odboru se raspravljalo i kada će se pokrenuti procedura za imenovanje predsjednika Senata DRI.

Predsjednik Administrativnog odbora i poslanik DPS-a Radivoje Nikčević predložio je da se to pitanje riješi nakon izbora petog člana senata dok je poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović ocijenio da to nije potrebno.

Damjanović smatra da predstavnika Senata treba izabrati iz postojećeg sastava u kome su Dragiša Pešić, Milan Dabović i Branislav Radulović.

"Mislim da kandidat treba da bude iz postojećeg saziva koji ima pet do šest godina radnog iskustva, a ne da čekamo petog člana pa da ga onda biramo", kazao je Damjanović.