YouTube će naplaćivati gledanje nekih videa

Iz kompanije je ranije saopšteno da se odavno razmišlja o uvođenju plaćanja, te da različiti sadržaj zahtijeva različiti model naplate servisa

135 pregleda1 komentar(a)
Youtube, Foto: YouTube
06.05.2013. 14:39h

Iako Google već dobro zarađuje od svog najpopularnijeg video servisa YouTube, najavljeno je da bi od korisnika mogli da traže plaćanje za gledanje i praćenje brojnih kanala.

Američki The Financial Times piše da bi prvi paket za koje će se tražiti pretlplata sadržati 50 kanala te da će cijena iznositi od 1,99 dolara mjesečno, pa naviše.

Iz kompanije je ranije saopšteno da se odavno razmišlja o uvođenju plaćanja, te da različiti sadržaj zahtijeva različiti model naplate servisa.

"Mnogi korisnici koji proizvode sadržaj za YouTube smatraju da bi imali koristi od pretplatnika i to je razlog zašto razmišljamo u tom pravcu", saopšteno je iz kompanije.

YouTube je globalno najpopularniji internet servis za razmjenu video sadržaja gdje korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati video snimke.

Za postavljanje sadržaja potrebna vam je registracija, dok je pregledavanje potpuno slobodno, osim sadržaja koji je označen za starije od 18 godina.

Prema pravilima korištenja, korisnici mogu postavljati vlastite originalne snimke i one za koje imaju dozvolu vlasnika autorskih prava, a zabranjeno je postavljanje pornografskog sadržaja, nasilja, sadržaja koji podržava kriminalne radnje, sadržaja s ciljem osramoćenja i klevete i reklama.

YouTube je zadržao pravo na korišćenje, ali i na izmjene i brisanje postavljenog video materijala.